Christmas stars

 Коледния дух се усеща навсякъде. Наоколо се носи приятна музика и звън на камбанки, лампички греят в мразовития ден, от прозорците на всеки дом красиво и удобно се е настанило коледно дърво обсипано с подаръци и великолепна украса, разнесло приятната миризма на бор.

 Но какво е Коледа без традиционните сладкиши и аромата на канела, карамфил, портокалови корички и вълшебната миризма на току що изпечените курабийки...



Photo: 100 decors

 Коледни звезди
300 г. меко масло
200 г. (пудра) захар
2 жълтъка
2 с.л. прясно мляко
1 с.л. ванилова есенция
500 г. брашно
*смес от 1ч.л. джинджър на прах и 1.ч.л. канела
*2с.л какао на прах

Photo: 100 decors

 Пудрата захар и маслото разбийте с миксер, докато получите гладък крем. Добавете жълтъците, прясното мляко и подправките. Разбийте сместа докато стане еднородна. Добавете по малко брашното и замесете меко тесто. Месете върху леко набрашнена повърхност за кратко, докато стане гладко и не лепне.

 Разделете тестото на три почти равни части. Едната част увийте в кухненско фолио и приберете за 30 минути в хладилник.
*Втората част смесете с джинджифил и канел, размесете добре, увийте във фолио и приберете в хладинкика.
*Последната част размесете с какао, така , че какаото да се разнесе по цялото тесто, увийте във фолио и отново приберете в хладилник за 30 минути.

 Извадете първото тесто, разточете лист с дебелина около 3мм. Изрежете звезди ( или с каквито коледни фигурки разполагате), пренесете ги на тава застлана с хартия за печене.

 Процедирайте така и с останалите два вида тесто.

 Печете в предварително загрята на 180°C фурна за 10-12 мин. в зависимост с каква дебелина сте разточили тестото. След изпичането, оставете за 2-3 мин. в тавата и след това извадете курабиите на решетка до пълното им охлаждане.


Photo: 100 decors

 Може да слепите звездите със сладко от ягоди (или с каквото разполагате).
Може да декорирате с роял айсинг, кристална захар, ядливи перли, разтопен шоколад, или с каквото решите, просто използвайте фантазията си (или тази на децата ви).


Via

Няколко идеи за украса на дома, която може да създадете сами...
Весели празници!


Via

Via


Via

-All Photo: 100 decors-


For English Go To Google Translate...


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like