Elfia 2013

След красивия парад на цветята се пренасяме в не по- малко интересното и уникално място наречено "Kasteel de Haar", най- големият холандски замък,  край  Утрехт. Това място ежегодно се посещава от повече от 25 000 туристи и местни жители. 




В средновековенният замък и градините около него ежегодно се организира парада Elfia, по-рано известен като Elf Fantasy Fair. Тази година е неговата 13-та годишнина, и е посветена на книгата The Hobbit от Дж. Р. Р. Толкин. 

 

 Тук могат да се видят хора от различни националности, възрасти, интереси, стилове, образи пресъздадени до най- малкия детайл, но най-вече много характерни лица с оригинални костюми и грим достоен за филм на ужасите.


 Музика изпълва пространството около замъка, градините са осеяни в множество шатри, кътове на занаяти, сцени от изминали епохи, а аромата на печени меса, питки, традиционни сладки и медовина (бира с мед) се носи из целия район и приканва всеки любопитен да опита.



Метаморфоза която може да се наблюдава веднъж годишно точно по това време, точно на това място и дори да не сте фен на фентъзи, ще останете невероятно удовлетворени...



 -All photos by 100 decors-


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like