The Gouda Ceramics Festival 2013

Фестивалът на керамиката в Gouda ( Холандия) е ежегодно двудневно събитие. Организаторите са избрали денят на Възнесение господне и следващият ден, който тук са почивни дни за повечето хора.


Фестивала се провежда в изторическият център на града, сградата на общината, кметството и централния площад на града. Едновременно с това може да се наблюдава изложба на керамични предмети в сградата на кметството. 

 
В някогашната средновековна сграда на общината учасниците продават и излагат своите работи. Участват повече от  110 артисти, художници и скулптури от страната и чужбина.

За забавление на децата са организирани множество състезания, изработка и декориране на глинени и керамични фугурки. Част от артистите наред с изложените си произведения, демонстрират различни техники за направата им.



Организаторите са помислили и за посетителите, освен насладата от красиви и фино изработени керамични предмети, които може да се закупят, са организирани състезания за най -вискока ваза, за най-широка чиния, най- бърза изработка ....

 Изключително силно впечатление правят детайлите, фино изработените, идейни елементи и предмети за бита, дома, градината. Скулптури от керамика и порцелан със забавни, гротескни, животински, готик и кумични лица те наблюбават от всякъде.


Мнозина се сдобиха с прекрасни подаръци за денят на майката.


За купих ето тази нежна ваза изработена от белгийската художничка Claire Chuet , а вие какво ще подарите на празника?

Happy Mother's Day!!!


За повече информация и снимки тук.


-All photos 100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like