Tarts w/ amaretti and white chocolate mousse

Тортички с амарети и мус от бял шоколад.

за 6-8 тортички
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. безсолно меко масло
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л. ванилов екстракт
2-3 капки бадемов екстракт
2-3 с.л. студена вода
щипка сол

80 г. смес за шоколадов мус на  Chocolaterie Pierre (споменах за него тук)
100 м.л. кокосово мляко

6-8 амарети за декорация

 Брашното се пресява и към него се добавят бакпулвера и солта. В купа се смеват захарта, маслото, ваниловия и бадемовия екстракти. Разбиват се добре. Към брашното се добавя студената вода и се разбърква много добре. Тази смес се добавя към маслената смес и се омесва тесто. Ако е необходимо се добавя още малко брашно. Тестото се увива в кунхенско фолио и се прибира в хладилник за 30 мин.
 

 Втвърденото вече тесто се разпределя на парченца за всяка форма по едно. Разстила се на ръка или с помоща на точилка. Тестото се премества в порцеланови (или с каквито разполагате) форми за печене и се притиска с пръсти, така че да се издигне по стените на формата. С вилица се набождат всички формички застлани с тесто, за да излезе въздуха при печенето. Изрязва се пергаментова хартия (хартия за печене) с вътрешния диаметър на формата. Хартиенити кръгове се поставят на дъното на всяка форма, така се процедира с всички форми  и се запълват с керамични топчета или боб. Тортичките се пекат  в предварително загрят на 170-180 градуса фурна до порозовяване. След като са изпечени се оставят настрана до пълно охлаждане.


 Школадовия мус се приготвя по указания на опаковката начин, като в случая замених прясното мляко с кокосово мляко. Ако не може да намерите подобна смес за шоколадов мус може да използвате ванилов крем или да направите мус по любима за вас рецепта.

 Напълно охладените тортички се напълват с шоколадовия мус и се гарнират с аматети, плодове според сезона или настърган шоколад. Консумирайте минимум 2 часа след напълването на тортичките, така че муса да се е стегнал и охладил добре.


All photos by 100 decors

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like