In favour of the white kitchen ~ В полза на бялата кухня

 На някой може да му се стори, че бялата кухня създава студенина, изглежда простовато или не приветливо, но ето няколко примера, които доказват обратното. 


 ~ Бялото създава усещане за чистота и блясък. За разлика от другите цветове бялото е цвят, който прави впечатление. Бялата повърхност има способноста да отразява светлината и да я разпръсква из останалата част на помещението.


~ Бялото е неутрален цвят и предразполага към по- широк диапазон за съчетаване и използване на декоративни елементи и растителност. Ако държите на своята индивидуалност, бялото много лесно ще спомогне за това. Леки акценти в цвят различен от бялотo, ще придаде собствен стил и уют на кухнята ви.

~ Бялото може да се комбинира много добре със всеки един цвят. Ако решите да предадете различни нюанси на кухнята си, може да сменяте само отделни детайли, като: цветни лампи, кухненска посуда в ярки или пастелни тонове, колоритни кърпи,  различни аксесоари, уреди в предпочитани от вас цветове, саксии, килими, тапети и т.н. и т.н..


~ Или пък да предадете на дома си монохромен изглед- само с черно-бяло или сиво.


~ Може да подберете дървени плотове, столове или мебели с оригинална дървена повърхност, които да съчетаете с бялата си кухня. В допълнение със старинни дървени мебели или метални винтич предмети и да придадете рустикален или индустриален вид на дома си.
 
 
~ Бялото създава усещане за светлина и простор. Ако жилището ви е лишено от добра естествена светлина, или е мрачно с малки прозорци, решението е в преобладаващ бял цвят на мебели и повърхности.

~ Избора на бяла кухня създава чувство за изтънченост и лукс. Изчистени форми и повърхност, хоризонтални и вертикални бели силуети, карат окото да се наслади на гладката повърхност и да забелязва детайлите.

~ Основното предназначение на кухнята е там да се приготвя храна. Спирайки се на бялото за кухня, това автоматично кара хората в помещението да обръщат изцяло внимание на приготвянето и сервирането на храната, както и да се наслаждават на вкуса и аромата й.



-Via-
-Via-


Коментари

  1. Обожавам бялото колкото и да е непрактично! Даже съм готова всеки ден да я чистя стига кухнята ми да е в бяло. Това за мен е най-добрия цвят за кухнята, защото дава много светлина и топлина!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. o, да, чистенето...но, естетикатата преди всичко, нали :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like