DIY: Origami bird

  Оригами птици от полимерна глина


  Покрай великденсите празници сме се нагледали на пиленца, зайчета, кокошки и техните производни, много преди да наближи празника. За разнообразие ви предлагам да си направите домашна декорация от полимерна глина* или брашно, вода и сол (рецепти може да намерите в мрежата), с която може да предадете оригинален вид на празничната маса в дома си или да направите подарък като зарадвате приятел. Вие може да си направите тези оригами птици като чудесна декорация за торта, както е описано в този прекрасен блог от където е заимствана идеята. И така... 


 За всяка птица са нужни следните материали:
1. Около 50 грама полимерна глина.
2. Декоративна панделка, цветен конец или фин канап.
3. Стара ролка хартия от използвана кухненска хартия или фолио.
4. Точилка
5. Лепило за пластмаса.
6. Макетно ножче.

https://www.dropbox.com/s/x4zqa6wgo2bugw0/origami%20bird.pdf

Избирате подходящ цвят на полимерна глина (аз избрах зелен и жълт, тъй като оригами птиците бяха предназначени за подарък на децата на приятели) или да предпочетете бяла. С помощта на макетен нож или ножица изрязвате елементите за птица от шаблона. Разточвате всяко парче глина с дебелина 2mm. върху работна дъска или върху готварска хартия за печене. 


Върху разточената повърхност подреждате хартиените елементи, леко притискате, за да останат неподвижни. Изрязвате с макетното ножче елементите за всяка птица по две крила и едно тяло. Отстранявате внимателно хартията, която може да ползвате за следващата птица. Крилата внимателно се поставят върху хартиена ролка останала от използвана хартия за печене или кухненско фолио. Тялото на всяка птица се разпробива внимателно в горния край, през този отвор след това ще се наниже конец (панделка) за провесване на птицата. Подреждате всички елементи в тава за печене и ги печете по указания начин върху опаковката на полимерната глина. Ако сте разточили глината върху хартия за печене, премествате хартията в тава, подреждате крилата върху хартиената ролка ( може да използвате дървена точилка) и пренасяте на хартията за печене. Печете по указания начин. 


След изстиване на всички елементи, с помощта на лепило за пластмаса или топъл силикон прикрепвате крилата от двете страни на тялото на всяка оригами птица. Промушвате панделка с подходящ цвят и завързвате възелче в другия край на панделката.

*Препоръки за употребата на полимерна глина има на опаковките, според марката която ще се ползва.


-Photos by ©100 decors-

Коментари

  1. Wow, thank you so much! I was able to make it and it looks really good. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Thanks Great data for SEO Seattle LHI enjoy and have a good weekend!

    ОтговорИзтриване
  3. Hello! Someone in my Facebook group shared this site with us
    so I came to give it a look. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be
    tweeting this to my followers! Excellent blog and outstanding design and style.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like