DIY: how to make a leather keychain

  Като всеки друг и аз понякога съм разсеяна и губя по нещо. Ето например преди няколко дни загубих любимия си кючодържател и сега трудно откривам ключовете си в бъркотията на огромните и пълни с какво ли не чанти. Дори да не сте загубили вашия, може да опитате да си направите кожен пискюл или просто да го подарите на някой новодомец :)


Този много лесен ключодържател направих с помощта на парче кожа с приблизителни размери 230х120мм., линия, универсално лепило, клипс, макетен нож и халка за ключове. 

Материали:
Изберете парче естествена кожа с цвят по ваше желание. 
Използвайте универсално лепило за пластмаса, керамика, стъкло, метал, кожа или обущарско лепило.
Снабдете се с остър нож или ножица.
Използвайте метална линия. 

Инструкции:
Стъпка 1: Обърнете парчето кожа и на задната страна начертайте правоъгълник с желаните размери. Показаните по- долу са 170х80мм.
Стъпка 2: От горната страна на правоъгълника оставете ивица с размер 15мм. Долната част на правоъгълника разчертайте на ивици всяка на 5мм една от друга. Изрежете по контурите. Не изхвърляйте излишните парченца кожа.
Стъпка 3: От излишния материал изрежете ивица с приблизителни размери 10х70мм.
Стъпка 4: Промушете ивицата кожа през металната халка на ключодържателя, намажете с лепило двата края  и притиснете с клипс. Оставете на страна до пълното изсъхване на лепилото.


Стъпка 5 и 6: С помощта на макетен нож или ножица нарежете вече разчертаното парче кожа до ивицата в горния край, така че да се получат ресни.
Стъпка 7: Намажете с лепило ивицата в горния край на парчето.
Стъпка 8: След като се уверите, че парчето кожа което сте залепили на халката е изсъхнало добре го позиционирайте на 10мм. от края на ивицата с ресни.


Стъпка 9 и 10: Прегънете края върху малкото парче кожа и започнете внимателно и стегнато да навивате парчето кожа с ресни около ключодържателя
Стъпка 11: Вземете едно от излишните парченца кожа и начертайте правоъгълник с приблизителни размери  60х15мм.
Стъпка 12: Изрежете по контура.
Стъпка 13: Намажете парчето кожа с универсално лепило.
Стъпка 14: Навийте плътно около готовия пискюл с ресни. Оставете да изсъхне добре.


Надявам се този ключодържател да ви харесва? Скоро ще ви покажа проект на мъжки вариант.



  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like