29 January 2014

In favour of the white kitchen ~ В полза на бялата кухня

 На някой може да му се стори, че бялата кухня създава студенина, изглежда простовато или не приветливо, но ето няколко примера, които доказват обратното. 


 ~ Бялото създава усещане за чистота и блясък. За разлика от другите цветове бялото е цвят, който прави впечатление. Бялата повърхност има способноста да отразява светлината и да я разпръсква из останалата част на помещението.


~ Бялото е неутрален цвят и предразполага към по- широк диапазон за съчетаване и използване на декоративни елементи и растителност. Ако държите на своята индивидуалност, бялото много лесно ще спомогне за това. Леки акценти в цвят различен от бялотo, ще придаде собствен стил и уют на кухнята ви.

~ Бялото може да се комбинира много добре със всеки един цвят. Ако решите да предадете различни нюанси на кухнята си, може да сменяте само отделни детайли, като: цветни лампи, кухненска посуда в ярки или пастелни тонове, колоритни кърпи,  различни аксесоари, уреди в предпочитани от вас цветове, саксии, килими, тапети и т.н. и т.н..


~ Или пък да предадете на дома си монохромен изглед- само с черно-бяло или сиво.


~ Може да подберете дървени плотове, столове или мебели с оригинална дървена повърхност, които да съчетаете с бялата си кухня. В допълнение със старинни дървени мебели или метални винтич предмети и да придадете рустикален или индустриален вид на дома си.
 
 
~ Бялото създава усещане за светлина и простор. Ако жилището ви е лишено от добра естествена светлина, или е мрачно с малки прозорци, решението е в преобладаващ бял цвят на мебели и повърхности.

~ Избора на бяла кухня създава чувство за изтънченост и лукс. Изчистени форми и повърхност, хоризонтални и вертикални бели силуети, карат окото да се наслади на гладката повърхност и да забелязва детайлите.

~ Основното предназначение на кухнята е там да се приготвя храна. Спирайки се на бялото за кухня, това автоматично кара хората в помещението да обръщат изцяло внимание на приготвянето и сервирането на храната, както и да се наслаждават на вкуса и аромата й.-Via-
-Via-


28 January 2014

New collection by Colonel

 Новата свежа колекция на френското дизайнерско студио Colonel вдъхновена от 60-те години на миналия век, къмпинг оборудването и безгрижното плажно настроение, стартира преди броени дни в Париж. Дизайнерите се придържат към цветове, материи и материали наподобяващи предишните им колекции. Комбинациите между светло дърво и неонови цветове, бели тръбни рамки с уникални геометрични мотиви, напомнят епохата на американските къмпинг аксесоари и мебели.MOOC Design 101- Week 013

 Наближава края на проектите и курса Design 1o1. Последните упражнения, както и първите ще се правят в движение. Започнах курса докато бях във Виена, а сега пък ми се наложи да пътувам до Белгия за няколко дни, но това не пречи да си завърша започналото, макар че,  признавам си, стори ми се доста продължително и изключително ангажиращо времето занимание.

 Day 85. Monday quiz
No Home Work #085- Pattern Cutting
Complete the quiz and prepare yourself for the week!


Day 86. 
Home Work #86- Skin Weaving
 ...you will plan, draw, make a full scale paper model of your future “dress”...

Me: I am not sure what will come out of it, but i can try...


Day 87.
Home Work #087- Welcome to the Bazaar
...you will handpick your fabric.
From a rainbow of colours, select a purple-hued fabric to make your purple garment....

Me: The purple is not my favorite color, but I'll combine with snow white chiffon which I'm going to self-painted by textile markers... Let's seeDay 88.
Home Work #88- Sinking Into the Ocean
...you will document the making of your dress.
Make a how-to, a “pattern” for others to use...


Day 89.
Home Work #89-Brave Bold Obvious
...you will make a photo shoot.
Find the right playlist to get you in the right mood...
Then, once you have your shots, go to lookbook.nu, and post your best picture for the world to see... Only one, that’s all you need to make others fall into your fantasy world...


Day 90.
No Home Work #90- Vintage Vogue
... relax flip through the pages of a fashion magazine, online or offline.
Free your imagination to the pretty pictures and beautifully crafted illusions.


Day 91.
No Home Work #91- My Little Black Mesh Dress 
...we relax and catch up on the week’s homework...All photos by @100 decors
MOOC Design 101- Week 010- Making Things 
MOOC Design 101- Week 011- Telling Stories
MOOC Design 101- Week 012- Road to Nowhere

24 January 2014

Portfolio: new by Pia Ulin

 Много ме впечатлява работата на интериорната фотографка Pia Ulin и продължавам да следя нейните нови проекти. Бях споделила с вас нейни работи тук, сега ви предлагам някой от новите й интериорни фотографии.


23 January 2014

Modern with vintage

 Перфектна комбинация между ново и старо. Толкова балансирано и умерено, чак да му се прииска на човек да си купи канапе Chesterfield  на старо. Всичко в този приветлив и стилен дом носи много индивидуален характер в типичният скандинавски полъх.


 

 

-Via-

22 January 2014

Winter flowers

Красиво е когато сме заобградени от цветя, внасят особен уют и живот в дама ни. Обичам цветя, но повече обичам да ги снимам. Ето това тук си има другарче, те са отдавна в моя дом, а аз не бях ги снимала до сега.

photo @100 decors
photo @100 decors21 January 2014

DIY: How to make an origami heart ~ Как да си направим оригами сърце

 Споделям с вас един лесен и бърз начин как да си направим хартиено сърце-оригами, което може да ползвате за декориране на подарък за любим човек или просто да подарите на някой без повод.
Избирате си хартия с подходяща шарка в зависимост от това на кой ще правите подарък с размер приблозително 10 х15 см. За прегъването следвайте инструкциите по- долу.

photo @100 decors

 Днес баща ми е рожденик и искам да му пожелая крепко здраве, все така да поддържа младежкият си дух,  много щастливи моменти с внуци, а дай боже и правнуци!

Happy Birthday DAD!
photo @100 decors