26 August 2014

Summer break # Лятна ваканцияphoto by  ©100 decors

Блогът е в лятна ваканция.
The blog is closed for summer break.

19 August 2014

Lifestyle: Plants or not? That is the question...
Случвало ли ви се е да попаднете в къща, която прилича на джунгла?
Или пък в такава, която е пуста като преди грандиозен ремонт?
Лично на мен ми допада минимализмът, но лишен от капка живец никак не е го разбирам. Мисля, че не бива да се прекалява много със растителността в дома, умерено и с вкус подбрани разстения,  би било много по-добро решение за всеки дом.

Вие  кое предпочитате 1 или 2?

14 August 2014

Portfolio: Doherty Design Studio

Разглеждайки днес австралийското онлайн списание Est Magazine се натъкнах на този прекрасен дом, който се намира в Мелбърн и е дело на Doherty Design Studio. Впечатляващи са дъбовите акцентите, контрастиращи на изчистените линии и модерната визия на дома. Mного ми допадна разнообразието на растения, които придават особен чар на интериора и създават усещане за близост до природата.

11 August 2014

DIY: how to make a leather keychain

  Като всеки друг и аз понякога съм разсеяна и губя по нещо. Ето например преди няколко дни загубих любимия си кючодържател и сега трудно откривам ключовете си в бъркотията на огромните и пълни с какво ли не чанти. Дори да не сте загубили вашия, може да опитате да си направите кожен пискюл или просто да го подарите на някой новодомец :)


Този много лесен ключодържател направих с помощта на парче кожа с приблизителни размери 230х120мм., линия, универсално лепило, клипс, макетен нож и халка за ключове. 

Материали:
Изберете парче естествена кожа с цвят по ваше желание. 
Използвайте универсално лепило за пластмаса, керамика, стъкло, метал, кожа или обущарско лепило.
Снабдете се с остър нож или ножица.
Използвайте метална линия. 

Инструкции:
Стъпка 1: Обърнете парчето кожа и на задната страна начертайте правоъгълник с желаните размери. Показаните по- долу са 170х80мм.
Стъпка 2: От горната страна на правоъгълника оставете ивица с размер 15мм. Долната част на правоъгълника разчертайте на ивици всяка на 5мм една от друга. Изрежете по контурите. Не изхвърляйте излишните парченца кожа.
Стъпка 3: От излишния материал изрежете ивица с приблизителни размери 10х70мм.
Стъпка 4: Промушете ивицата кожа през металната халка на ключодържателя, намажете с лепило двата края  и притиснете с клипс. Оставете на страна до пълното изсъхване на лепилото.


Стъпка 5 и 6: С помощта на макетен нож или ножица нарежете вече разчертаното парче кожа до ивицата в горния край, така че да се получат ресни.
Стъпка 7: Намажете с лепило ивицата в горния край на парчето.
Стъпка 8: След като се уверите, че парчето кожа което сте залепили на халката е изсъхнало добре го позиционирайте на 10мм. от края на ивицата с ресни.


Стъпка 9 и 10: Прегънете края върху малкото парче кожа и започнете внимателно и стегнато да навивате парчето кожа с ресни около ключодържателя
Стъпка 11: Вземете едно от излишните парченца кожа и начертайте правоъгълник с приблизителни размери  60х15мм.
Стъпка 12: Изрежете по контура.
Стъпка 13: Намажете парчето кожа с универсално лепило.
Стъпка 14: Навийте плътно около готовия пискюл с ресни. Оставете да изсъхне добре.


Надявам се този ключодържател да ви харесва? Скоро ще ви покажа проект на мъжки вариант.  -All photos by  ©100 decors-

07 August 2014

Colorful interiors by Taylor Jacobson

 Тъй като е разгара на лятото и ярки цветове преобладават навсякъде около нас, защо да не ги пренесем в дома. Интериорните решения на дизайнерката Taylor Jacobson  са истинско доказателство за това как лятото никога не свършва. Цветя по стените, шарени килими с ориенталски мотиви, мека светлина, ярки тонове и мебели с меки и пастелни цветове, това е нейното виждане за дом. Макар че, самата тя прекарва няколко седмици в годината в малка лятна къща без течаща вода и ток.


05 August 2014

Summer dreams...

  Слънце, сол, море, пясък... всичко за което си мечтая в момента. Опитвам се да си представя какво би било морето без красивите пурпурни залези, без синевата на водата преливаща в небе, без плисъка на вълните и крясъка на птиците...-All photos by  ©100 decors-

04 August 2014

Portfolio: Hilla Shamia

 Работата на талантливата израелска дизайнерка и художничка Hilla Shamia респектира със своята уникалност и любов към метала. Нетипично за една жена, но въпреки това тя създава тези уникални мебели от дърво и алуминий. Технологията която тя използва е съвсем проста и позната на света от векове. Уникалното е в това, че тя използва дървени трупи с естествени пукнатини, които се запълват от разтопен алуминий. Още за работата на Hilla Shamia може да се види в сайта й.