19 December 2014

The easiest chocolates, ever! ~ Най-лесните шоколадови бонбони, правени някога!

 В тези мразовити дни, напоследък на човек му идва да се сгуши в удобната мека жилетка с книга в ръка и топла напитка нещо шоколадово .

Photo:©100 decors
за 12 бонбона са нужни:
1 1/2 ч.ч. шоколадов чипс
шепа шам- фъстък
шепа сушени череши

В сух тиган леко се запича шам- фъстъка, след това се накълцват на едро. Шоколада се разтопява на водна баня и се разсипва в силиконова форма за шоколадови бонбони. Формата бнимателно се раклаща, така че да излезе въздуха от шоколада. Сушените череши се накълцват на ситно и се поръсват върху още мекият шоколад. Добавя се шам- фъстъка отгоре. Бонбоните се оставят на хладно до пълното втвърдяване на шоколада. Изваждат се от формата и се нареждат в хартиени кошнички или в подходяща кутия.

Photo: ©100 decors

Ако се пропуснат ядките и сушените плодове, може да се изчака леко шоколада да се поохлади и да се забоде по една дървена клечка или лъжичка във всеки бонбон. Така ще се получат шоколадчета на клечка, който може да се ползват за горещ шоколад, ако се потопят в чаша горещо мляко.

А, ...и не забравяйте за книгата!


  -All photos by  ©100 decors-

Inspiring workspaces by DWR

Повече вдъхновяващи колекции мебели, осветителни тела и аксесоари на Design Within Reach може да намерите в онлайн магазина им.
16 December 2014

Christmas Lights

1 // 2 // 3 // 4 //

 


  При нас все още не е завалял сняг, а и в прогнозата за времето не се споменава скоро да има такъв. Навън обаче, по всичко личи наближаването на Коледната нощ. Светлинки блещукат от всеки прозорец, по всяко дърво, холяди са надвесени над канала, преметнати по всеки парапет и по коледното дърво във всеки дом игриво танцуват разноцветни малки звезди ...
Пожелавам ви прекрасна седмица изпълнена с много радост и светлина!

09 December 2014

Christmas decoration by House Doctor

  Тенденциите сред коледната декорация на House doctor за тази година преобладават приглушени цветове, златно, сребърно и дърво. Продуктите може да намерите в онлайн магазина им. Нека в дома ви цари стилна и уютна Коледа!

08 December 2014

Merry & Bright Christmas cards

 Изпращането на коледни картички се смята за отживелица, но в много краища на света тази традиция все още е жива. Тук в Холандия, картички се изпращат по всякакви поводи, а точно преди Коледа изобилието от такива никак не липсва. Все който би искал да зарадва семейството, близък приятел или  роднини, купува огромни количества и разпраща по целия свят. Тази традиция се опитвам да спазя и аз, като всяка година правя собственоръчно картички за семейството ми в България и приятелите пръснати по целия свят. Утре всички картички изработени и надписани с много желание и любов ще летея по целия свят, за да стоплят сърцата на получателите си.
Ето няколко идеи, как да зарадвате най- близките точно преди настъпващите празници.

Photo @100decors

03 December 2014

Jewellery as a fine art by MALIN HENNINGSSON

 С наближаването на Коледните празници започва и трескавото търсене на подаръци. Ако и вие като мен не обичате блъсканицата  и предколедната истерия по магазините, изберете онлайн подаръци за близките си. Днес попаднах на тези уникални, ръчно изработени, стилни бижута на шведската компания MALIN HENNINGSSON, изключително подходящи за жени със собствен стил и индивидуалност.