Keep calm and walk the Dog!

          
След като изминалия уикенд прекаран под завивките с тонове топъл чай и висока температура е време да се стегнем и да се отдадем на по- приятни занимания. Едно от нещата, които обичаме да  правим уикенда е да се разхождаме в парковете или край морето. 
За тези които следят 100decors в Instagram, не е тайна че имам куче. Японски шпиц от не особено популярната в Европа порода Kishu inu. Красив бял мъжки  на повече от три години на име Shiro Shindo Sachiko of Mogeki-  a.k.a Shindo.

Както и да е, този любител на дългите и изморителни разходки не ни дава мира и ни кара да ставаме чинно всеки ден, за да си получи определено време за разходка (минимум час).
По тази причина закуските през уикенда от дълги и продължителни до към следобяд се превърнаха в бързи, кратки или никакви (освен ако негово величество "красивия бял" не реши да ни остави по- дълго по пижами). Наложи се да преорганизирам времето и да измисля нещо бързо, лесно и вкусно. За тази рецепта ви трябват не повече от 20 минути с което ви гарантирам, че ще стане любима на всички. 

Бързи хрупкави питки:
необходими продукти:

2 ч.ч брашно 
1ч.ч прясно мляко + 2с.л.
60г. краве малко
1с.л. бакпулвер
1ч.л сол

Загрейте фурната на 220 градуса.
В голяма купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Маслото нарежете на кубчета и добавете към брашното. С ръце намачкайте кубчетата масло заедно с брашното, действайте бързо за да не се разтопи маслото. Добавете прясното мляко, разбъркайте отново с ръце. Изсипете тестото на работния плот и започнете да го събирате на топка. Желателно е да има видими парченца масло. Отново работете бързо. Сплескайте тестото до лист с дебелина два пръста и с помоща на кръгла формичка или чаша изрежете кръгове с колемина колкото прецените (или 6-8 см. диаметър). Останлото тесто съберете, намачкайте отново на дебел лист и нарежете отново кръгове. Последното парче тесто оформете на топка и го сплескайте с ръка. 
Наредете всички питки в тавата, намажете ги с прясно мляко и печете до златисто (около 10-12 мин.)
При нас свършват още топли в комбинация с маскарпоне и конфитюр от рабарб и ягоди.

Време е за разходка...Приятен уикенд!

         

xx
 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like