Almond,raisins & dried apricots granola

Mюсли със стафиди, бадеми и сушени кайсии


 Бях си обещала да се храня по- здравословно през тази година или поне да закусвам здравословно, все още проявявам твърдост. Ето например домашно приготвеното мюсли стана едно от любимите не само на мен, но и на останалата част от семейството. Метода е един и същ, както при тази гранола, само заменям плодовете и вместо с кисело мляко вече я харесвам със соево. Много добра комбинация се получава. 



Домашно мюсли със стафиди, бадеми и сушени кайсии
необходими продукти:


2 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. сушени кайсии нарязани на малки парченца
1/2 ч.ч. стафиди "Султана"
1/2 нарязани белени бадеми
3 с.л. семена чиа
3с.л. ленено семе
2 с.л. сироп от агаве
2 с.л. кленов сироп
1/4 ч.ч. олио от гроздови семки
1/4 ч.ч кафява захар
щипка сол
Фурната се загрява до 150°С. Голяма тава се покрива с хартия за печене.
В купа се смесват олиото, захарта, солта и двата вида сиропи, разбъркват се докато се разтопи захарта . Добавят се овесените ядки, бадемите, семената чиа и лененото семе.  Всичко се разбърква добре  и се изсипва в тавата. Сместа се разстила добре на тънък слой и се пече за около 30 минути, като от време на време се разбърква. 10 минути преди да се изключи фурната се добавят стафидите и парченцата сушени кайсии. 
Ако не сте сигурни дали мюслито е достатъчно изпечено, би трябвало да има златисто кафяв цвят, възможно е все още да е влажно и лепкаво. Тавата се изважда от фурната и се оставя да изстине, като сместа се разбърква отново няколко пъти до пълното изстиване. Готовата сме се съхранява в плътно затворен буркан в хладилник. Консумира се по желание с соево, пълномаслено прясно или кисело мляко.
 

 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like