How to: make а dog bed

Как да си направим легло за куче.


Малко закъснял коледен подарък за нашето куче, но както се казва 'по-добре късно, от колкото никога'. Направата на това удобно легло, ми отне близо ден и половина, но ако вие сте по- уверени в действията и боравенето със шевна машина, със сигурност ще се справите по- бързо. Процеса е възможно най- улеснен, а материалите за леглоto не са никак скъпи в сравнение с ново купено от зоомагазина. 

необходими материали:
  • матрак за бебешко легло 120х60х9см. VYSSA Ikea
  • непромокаем протектор за матрак 100х70см. LEN Ikea
  • парче плат 150х150см. 
  • самозалепваща лента велкро 50х2см. - 2 броя (или цип 100см.)
  • шевна машина
  • карфици, конци, ножици, линия, креда


 Целта е да се направи калъф за матрака, за вътрешната страна на който аз използвах непромокаем протектор, за да предпазя матрака от намокряне и замърсяване. Първо началната идея беше да използвам цип, но този с който разполагах се оказа доста груб и твърд и в последствие замених с самозалепващи ленти велкро.
Дали ще спазвате долните инструкции или ще ползвате някои от  предложените в Pinterest, избора оставям на вас. При всички случай обаче, любимото ви куче ще е много доволно. Струва се загубата на време за ушиването на новото легло.

инструкции:

Стъпка 1-2. 

Върху парчето плат с помощта на креда и линия се очертава матрака, като по краищата се оставя разстояние от 15см. Между двете половини разстоянието е 10см.



Стъпка 3. 
Краищата на непромокаемия протектор за матрак се изрязват.

Стъпка 4.
  Протектора се разграфява на квадрати на разстояние 13см. по диагонал на плата.


 Стъпка 5-6. 

Върху опъковата страна на плата с помощта на карфици се фиксира протектора. С непромокаемата му страна към вътрешността на калъфката за матрака. Тази стъпка не е задължителна, но аз предпочетох да използвам протектор за да защитя матрака от евентуални повреди от страна на ползвателя му, който редовно си примъква кокали и разни други играчки.



Стъпка 7-8. 

Протектора се пришива към парчето плат от вътрешната страна по вече разчертаните линии. Тази стъпка се прави с цел да не се размества протектора. След това от лицевата страна на плата фиксирах с двоен шеф отново, за по- естетичен вид.


Стъпка 9-10. 

По очертанията от матрака, които направих предварително върху плата уших външни ръбове, които ще прилепнат по- късно върху ръбовете на самия матрак.




Стъпка 11-12

По дължина на плата с помощта на карфици се прикрепват самозалепващите ленти и се зашиват в двата края.


За окончателно зашиване на калъфа е нужно парчето плат да се фиксира върху матрака, да се прегънат краищата, с помощта на карфици да се изпъне плътно по матрака. След това много внимателно матрака се "съблича" от калъфа, обръща се наопаки и се зашиват всички ръбове от вътрешната страна. За по- естетичен вид, след тази стъпка аз уших външни декоративни ръбове по целия калъф. Все пак това е нова мебел у дома трябва да е не само удобно, но и красиво легло.


Едно сънено и щастливо куче ;)
ххх


 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like