Travel: Amstelveen // Sakura festival



Мечтата ми да посетя Япония датира още от ранна детска възраст. След като прочетох една (забранена тогава) книга, след което изчетох всички книги, които се предлагаха в градската библиотека по онова време, посетих курс по икебана, сдобих се с японско куче, не спирах да чета и да посещавам интересни събития ( тук и тук) свързани с японската култура и начина на живот, идеята да видя Япония се избистряше с всеки изминал ден. Продължавам да се интересувам от Япония все по-запалено и с все по- голям интерес, продължавам да контактувам с японци при всеки удобен момент, продължавам да правя планове, когато съм готова и постигна душевен мир ще стегна раницата и ще тръгна.




 Миналата събота прекарах чудесен следобед в присъствието на много японци по случай фестивала на цъфналите вишни (Sakura festival). На пук на проливния дъжд, който се излизаше навън, под шатрите въздухът щеше да се взриви. Изпълнен с жени облечени в приказно красиви кимона, полюшвани от вятъра безброй оригами фигурки, традиционни японски храна и напитки. На внушителната сцена, след официалното откриване на фестивала, музиканти свириха на лири традиционна японска музика, а taiko барабанисти направо взривиха всичко наоколо. 



Грейна слънце, озари с лъчите си разцъфналите вишни току-що окъпани от проливния дъжд  и сякаш стана магия, мечтата ми да видя Япония почти се сбъдна. Вече съм да една крачка по- близо до осъществяването й. 


Ядохме суши и сашими, пихме саке, опитахме традиционни японски сладкиши, правихме оригами фигурки, слушахме прекрасна музика, заредихме се с настроение и се любувахме на цъфналите вишни. Пожелахме си следващата година да осъществим мечите си.







Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors- 


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like