WEEKENDS IN THE KITCHEN :: CHOCOLATE PUMPKIN PUDDING



      Голяма полемика се вихри из социалните мрежи по повод празника на вси Светии или по- известен като Хелоуин. Честно казано, не виждам причина защо хората се ограничават в празнуване само и единствено празници, които са им наложени с годините или спазват някакви странни обичаи (типично български), а толкова трудно и полемично приемат (т.е. НЕ приемат) "привнесените" празници и обичаи. Светът е толкова голям и празници дебнат от всякъде, какво по- хубаво да добавим нови и нови....Още един повод за забавление.
Уикенда е пред вас и не зависимо дали ще празнувате Хелуин, тикви все още се намират на пазара. Пригответе си този бърз и лесен шоколадов пудинг с тиквено пюре. Или направете на децата си тези вкусни и пръхкави тиквени сладки.

Шоколадов пудинг с тиквено пюре
необходими продукти
200г. тиква
2 1/2 ч.ч. прясно мляко
2/3 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. царевично нишесте
1/3 ч.ч. не подсладено какао
4 жълтъка
2с.л. безсолно краве масло
щипка сол
ванилия


Пригответе тиквеното пюре, като почистите тиквата от кората е семето. Нарежете я на малки кубчета. Налейте вода в малка тенджера, колкото да покрие дъното. Изсипете тиквата и 1-2 с.л. захар. Варете на умерен огън до готовност. Пасирайте и оставете да изстине напълно. Разпределете пюрето в чаши или купички в които ще сервирате пудинга. 

В касерола кипнете половината прясно мляко на умерен огън.  Останалото мляко смесете с нишестето, какаото, солта и захарта. Разбийте с телена бъркалка до гладка каша. Добавете разбитите жълтъци. Изсипете сместа бавно в касеролата и бъркайте непрекъснато. Намалете котлона. Разбърквайте крема за да не образува бучки. Веднага щом забележете, че сместа образува мехури изключете котлона. Добавете кравето масло и ванилията и разбъркайте. Разпределете пудинга в чашите с тиквено пюре и оставете да изстине. Поръсете с какао преди сервиране.



Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like