DIY: Ikea drawer makeover + free printable graphic




     Докато се разхождах и зяпах в едни магазин, забелязах бели порцеланови дръжки за чекмеджета с жълти пчели. Напомниха ми за детството и белия долап на баба ми с подобни дръжки, който тя красноречиво беше забранила да отваряме. По- късно, когато пораснах разбрах, че в него имало някакви документи и облигации (които в наши дни вече нищо не означават).


Както и да е, без да мисля много-много се озовах на касата и се измъкнах от магазина с осем броя порцеланови дръжки за чекмеджета- бели с жълти пчели. Оставаше въпроса "какво да ги правя". Отговора дойде почти мигновено. У дома S. има стар шкаф от Икеа, в който държи инструменти и разни джунджурии и който трябваше да изхвърля още щом се нанесохме в къщата. Реших, че той е най- подходящ да бъде преобразен и да се сдобие с нови порцеланови дръжки.


И така, изпразних шкафа. Развинтих старите дръжки. Изшкурих първо с едра шкурка, после с по- ситна. Измих и обезмаслих. Използвах акрилна боя на водна основа и дунапренен валяк. Боядисах първия слой и изчаках да изсъхне добре. Повторих. Завих новите дръжки и готово. Лесно нали? 
Но как да оставя тези жълти пчели без пчелна пита!? Реших да завърша декорацията на "новия" шкаф с графичен принт с хексагонови елементи в жълто и сиво. Може да го свалите от тук. Ако пък жълтото не ви пасва тук и тук може да свалите за принт подобни графики, които направих за вас. 
design by 100decors
design by 100decors
 Кликнете на изображението за да го свалите и принтирате.



Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like