WEEKENDS IN THE KITCHEN :: BRAN SANDWICH BREAD


 Набързо приготвен хляб за сандвичи, но пък много вкусен с приятна хрупкава коричка, мека среда и най-важното издържа почти цяла седмица.

  Хляб за снадвичи с трици
необходими продукти

за тестото:
600г. брашно
1 ч.ч. фино смлени трици
1/2 пакетче суха мая
2 ч.л сол
1 с.л. захар
200 мл. топла вода

за намазване:
1 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. вода


В малка купа триците се заливат с топла вода, така че водата да  ги покрие. Разбърква се добре и се оставят на страна за 30 минути.
В голяма купа се смесват сухата мая, захарта, топлата вода и 4-5 с.л. брашно. Разбърква се до каша и се оставя да шупне. Добавя се останалото количество брашно и накипналите трици. Омесва се тесто. Върху работния плот се поръсва брашно, тестото се разстила с ръце на правоъгълник с дължина на тавата за печене. Навива се на руло, като краищата леко се подгъват отдолу. Тестото се премества в тава с размери 30х10х10см. заслана с хартия за печене. Оставя се да втаса за около час.
В чаша се смесват солта, водата и олиото и се размесват добре. С помощта на четка се намазва цялата повърхност на хляба. Правя тази глазура, само защото се получава хрупкава кора, но може да се пропусне тази стъпка.
Преместете тавата с хляба във студената фурна и след това я вкючете на 185 градуса. Така хляба ще има време да се понадуе още малко. Пече се около 40-50 минути или до златиста кора.







Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-




Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like