WEEKENDS IN THE KITCHEN: POMEGRANATE SYRUP CRUNCHY GRANOLA




Диетите са хубаво нещо стига да имаш достатъчно воля и постоянство да ги изпълниш. За известен период от време се налага да спазвам стриктна диета, която ограничава доста храни. Менюто ми от многообразно се превърна в еднообразно, свито от към консумацията на храни и напитки съдържащи предимно глутен, лактоза, мазнини,захари, танини и въглехидрати. С две думи следващите няколко седмици ще се задоволя с редовен прием на чай (Рой Бос), чаша кафе (само една за моя съжаление), черен хляб (предимно спелт, ръжен, царевичен или оризов) обезмаслено кисело мляко, мед, някой видове кашкавали и сирена, риба, плодове и зеленици и почти никакви сладкиши. За да направя менюто си по- разнообразно съчетах няколко вида ядки и сушени плодове (без захар) със овесени ядки. Получи се много вкусна домашно приготвена гранола, която сутрин ме зарежда с енергия и ме засища за поне четири часа.

Дори да не сте на диета, опитайте тази гранола и няма да съжалявате.



Хрупкава гранола със сироп от нар и микс от семена и плодове

2 ч.ч овесени ядки
2 с.л. кълцани белени бадеми (сурови)
2 с.л. сурови белени бадеми (цяла ядка)
2 с.л. семена чиа
2 с.л. слънчогледови семки (сурови)
2 с.л. тиквени семки (сурови)
1 с.л. маково семе

1½ ч.ч. ситно нарязани микс от сушени плодове* 
*ябълки, кайсии, сини сливи, круши и сушени череши - уверете се, че на са обработвани с гликозо фруктозен сироп и са натурални и не подсладени.

2 с.л. сироп от нар (без захар)
2 с.л. натурален мед
2 с.л. сироп от джинджифил
2 с.л. олио от гроздови семки или кокосово масло
1 с.л. вода


В голяма купа се смесват всички течни съставки. Разбъркват се много добре и към тях се прибавят всички сухи без сушените плодове. Всичко се обърква много добре, така че сухите съставки да попият течността. Сместа се изсипва в тава предварително заслана с хартия за печене. Фурната се загрява до 150 градуса. Гранолата се пече около 30-40 минути като периодично се разбърква. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Между временно сушените плодове се накълцват на ситно и се добавят към изстиналата гранола. Съхранява се в плътно затворен буркан.




Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like