WEEKENDS IN THE KITCHEN: oatmeal cookies with coconut sugar & coconut powder



Както сте забелязали, не си падам по сложните за изпълнение рецепти, които отнемат цял ден и половината нощ. От друга страна пък, не харесвам да приготвям нещо с готови сутовини и съставки от сорта на "микс за брауни/ мъфини/ хляб" и т.н. Колкото и време да отнема приготвянето на домащна храна, то всяка една минута си струва, след като установиш, че няма и следа от приготвеното.

Едва ли има нещо което може да се направи толково бързо, колкото тези бисквити. Отнемат 5 минути за разбъркване на тесто и 10-15 за изпичане. Е, какво ще кажете, готови ли сте?



Овесени бисквити с тахан, кокосово брашно и кокосова захар
необходими продукти за 16-18 броя

2 яйца
1/2 ч.ч кокосова захар
1 1/2 ч.ч натрошени безглутенови овесени ядки
4 с.л. тахан
1/2 ч.ч кокосово брашно (среща се също като пудра)
 1/4 ч.л. канела


В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете тахана и канелата. Разбъркайте добре и прибавете овесените ядки и кокосовото брашно до получаване на лепкаво тесто. Покрийте тестото със стреч фолио и приберете купата в хладилника за 30 минути. Подгответе две тави заслани с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса. Извадете тестото от хладилника, отстранете фолиото. С лъжица за сладолед загребвайте от тестото и оформете малки топки върху хартията за печене. Печете бисквитите около 15-18 минути. Охладете ги върху решетка. Съхранявайте в плътно затворена кутия. 



Have a nice weekend! Kiss&Love :)
  -All photos by  ©100 decors-


Коментари

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like