Travel: Giethoorn, The Netherlands
















Giethoorn е малко градче в провинция Overijssel, намираща се в централна и източна Холандия. Това приказно градче е добре позната туристичeска атракция, известно е като "Холандската Венеция" или "Градът без пътища", това е до някъде е вярно, но само от части. В Giethoorn има основни пътища по които може да се придвижвате с кола, но само до някой от паркингите и къщите. Основно може да се движите по тесни пътечки, пресечени с множество канали, мостове и които се ползват като велоалеи.

Повечето къщи в стария град са свързани с канали и движението става само с лодки на електрически двигатели, които могат да се наемат от определени за cелта места за определено време. Разходката по каналите на това идилично градче, ще ви отведе до "голямо" езеро, което е дълбоко не повече от метър, както и повечето канали. 

Достъпът до повечето къщи става по дървени мостчета и чрез лодки. Покривите на повечето къщи са сламени, предвид това, че транспорта на керемиди е значително по-скъп, а района е блатист и суровина за покривите не липсва. Което придава още по-приказен вид на града.

Тyристическия сезон тук не спира, но от март до октомври е претъпкано с туристи, но пък особено живописно. Градините са отрупани със всевъзможни цветя, декорации и малки прекрасни детайли, а пред всяка къща е акостирана поне една симпатична лодка. 

Каквото и да ви говорят за това чудесно градче, не вярвайте на думите - посетете и се уверете сами.

-All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like