Travel: Paris like a local




Някъде бях срещала сентенция от сорта: "Ако искаш да приличаш на парижанин, прави като местните". Не това беше целта на пътуването ни до Париж тази година. Но определено ако спазваме горното правило, то живота придобива друго измерение. 

Ако сте за първи път, то е ясно, ще посетите Лъвъра, ще видите Мона Лиза, ще се качите на Айфеловата кула или Триумфалната арка, ще се повозите на лодка, ще обиколите Дома на инвалидите....и прочие. Но, когато сте видели всичко това няколко пъти, ще гледате на Париж с друго око. 

 Ето какво да правите в Париж, ако НЕ сте за първи път.







1. Не бъдете турист. Предвид собствената ви безопасност, избягвайте туристически места, известни заведения, претъпкани площади, метрото, както и крайните квартали. Мушнете се в малките улички, посетете места, където до сега не сте били . Изпийте едно кафе с кроасан в местното пазарче (всеки квартал има такова) или хапнете в кокетно кафене/магазин или както сега са модерни- органикбиокрафт или хипстър кафенета. 


- epicerie generale : 1 Rue Moncey, 75009 






2. Вървете пеша. Ползвайте градски транспорт, само ако е необходимо. Ако знаете колко са приятни улиците на Париж през лятото. Обезлюдени, тротоарите са без коли и с часове може да не срещнете жив човек. Това особено ме впечатли и ми позволи да се насладя на красивата архитектура. 




3. Край реката, там кипи живот след шест вечерта. Лятото се изграждат пясъчни плажове с чадъри и шезлонги, импровизирани сцени за танци и музика, впечатляващи временни изложби. Вечер, може да приседнете по устието на реката с бутилка вино, сирене и плодове.



 


4. За любителите на кафе и добра храна. Има много места, където да изпиете по едно кафе с кроасан.  Още от сутринта във всяка боланжерия ще ви направят добро кафе, но ви препоръчвам да се отбиете на онези места, където ходят местните.

la degustation93 Rue Lepic, 75018
coutume cafe47 Rue de Babylone, 75007
la boussole12 Rue Guisarde, 75006
amorino 31 Rue Vieille du Temple









5. Нова история. Да, Париж е пълен с история, архитектура и впечатляващ музеи. Но, думата ми е за новата история. Музея на съвременното и модерно изкуство Palais de Tokyo13 Avenue du Président Wilson, 75116, един от най-големите музеи в Париж. Реновиран през 2002г., музея е посветен на съвременни автори с временни изложби. 
Друго такова място е Фондацията Луи ВюитонAvenue du Mahatma Gandhi, 75116. Архитектурата е впечатляващ шедьовър на деконструктивизма дело на архитекта Франк Гери. Изпълнена от стъкло и метал, тази "платноходка" в Болонския лес е предназначеда да приюти творби от нашето съвремие и е домакин на специални ексклузивни събития. 










6. Модната столица. Като такава се слави Париж. Истината е, че всеки облича каквото си иска. Едно обаче не може да се отрече на местните, колкото по- небрежно и естествено изглеждат, толкова по- модерни са те. Семпли дрехи, мокасини, лек грим и задължително дълги коси. Това винаги е на мода. 






  -All photos by  ©100 decors-





Коментари

  1. Nice article, which you have shared here about the Coach Holidays Paris. Your article is very informative and I liked your way to express your views in this post. Thanks for sharing this article here.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like