WEEKENDS IN THE KITCHEN: 100 DECORS IN THE PRESS



Не всеки уикенд прекарвам в кухнята, но се чувствам длъжна да ви кажа как възникна рубриката "weekends in the kitchen".

Преди повече от година с една основна цел- да споделям рецепти с майка ми, която беше и все още е най-ревностния читател на "готварската тема", живеем на почти 3000 км. една от друга и когато се чуваме разменяме по нещо интересно. В много от случаите все не ми остава време да й изпратя рецепта или да й обясня подробно как "нещото" се приготвя. После се появиха въпросите на приятели-  кое, как, по колко.... и накрая реших вместо да записвам в тетрадка изпитана и одобрена рецепта, ще я напиша и заснема за блога. Така улеснявам не само себе си, а всички останали. Оказа се обаче, че тази рубрика е една от най-посещаваните в блога, което ми даде кураж и воля всяка седмица да приготвям по нещо вкусно, семпло и различно от всекидневното меню. 

онлайн списание SO into FOOD, брой 6, стр. 73

онлайн списание SO into FOOD, брой 6, стр. 51


После интереса стана лавинообразенПоследователите на 100decors в Instagram и  Pinterest се увеличиха многократно. Получих покана за участие в онлайн списанието So into Food посветен на есента, публикувах няколко рецепти в българското издание на списание Good Food, спечелих няколко награди с рецепти, а други с фотографии на храната, която съм приготвила. Една от най- четените публикации се оказа тази с над 55 000 посещения. (Ъпдейт над 200К/ 2020г.)


списание Good Food, брой 160/ 2016г.

списание Good Food, брой 58/ 2012


Фантазията ми заработи на пълни обороти, започнах да чета и все повече да се интересувам от хранителни продукти, за нови рецепти и комбинации, когато в един февруарски ден след като напуснах лекарския кабинет се оказа, че трябва да спра да се храня по до сегашния начин, да заменя някой от употребяваните храни и да започна диета. Като казвам диета, нямам предвид да спра да ям, а точно обратното да се храня по- често, но с храни НЕ съдържащи глутен, да не употребявам - храни с неизяснен произход, полуфабрикатни храни (не че до сега съм употребявала такива) и всякакви готови сосове, майонези и т.н. един куп неща придружени с дълъг списък.



Както и да е, живота продължава, о да, и то как, стана ми още по- интересно, открих нови храни, които иначе нямаше как да употребя, запознах се с хора с подобни проблеми с които обменям ценна информация, намерих чудесно заредени магазинчета и хлебарници (дори във Варна) от където с удоволствие се снабдявам със всякакви хранителни продукти. Все по- често посещавам фермерските пазари, опростих приготвянето на храната с възможно най-малко термична обработка, разработих няколко комбинации за безглутеново брашно, както и открих някой нови комбинации между продуктите.



Пиша всичко това без претенции за компетентност относно хранителните режими, нито пък от гледна точна на готвач с дълъг опит в кухнята. Както често се случва у дома или импровизирам или нещата стават на принципа "проба-грешка". Така, че ако често виждате рецепти без глутен, веган или вегетариански, не се сърдете. Правя го не само за себе си, но и за всички останали, които са селиак или имат подобни проблеми. 

Благодаря на всички които ме насърчават и ми дават хъс да продължа да пиша и да снимам; на семейството ми, че от време на време се налага да споделят моята хранителна диета; на близките приятели, които изтърпяват странностите ми понякога; благодаря на всички които се отбивате тук и въпреки дислексията ми, не сте се отказали да четете постовете (с много грешки) .



Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like