WEEKENDS IN THE KITCHEN: CLASSIC ENGLISH SCONES




Готови ли сте за закуска? Още е рано?

Ок, не ви се става и месенето преди първото кафе ви се вижда доста трудоемко, предлагам ви да си приготвите тестото от вечерта. Така сутринта докато пиете кафе, ще може да изпечете топли и ароматни английски питки. Мисля, че те доста наподобяват българската содена питка, но различните традиционни кухни придобиват леки изменения според предлаганите продукти. По тази причина питките са с buttermilk, но вие може да ползвате кисело мляко вместо него.

Класически английски питки 
необходими продукти за тава с размер 22см. 
или 12 броя с диаметър 7см.

80г. краве масло
100мл. buttermilk
1 1/2 ч.ч. брашно
1 яйце
1 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол



В голяма купа смесете продуктите. С няколко бързи движение започнете да събирате тестото на груба топка. Работете колкото се може по- бързо. Завийте тестото в прозрачно фолио и оставете в хладилник за 30 минути (или за цялата нощ).
Развийте тестото и с помощта на дървена точилка го разточете на лист с дебелина 2 см. Изрежете с метален ринг дискове и ги подредете с предварително застлана с хартия за печене тава.
Или намажете чугунен тиган с масло и направо поставете тестото в него. Нарежете го като торта на 8-10 парчета. Намажете повърхността с малко  buttermilk и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна. 
Охладете леко питките и сервирайте със заквасена сметана и конфитюр от малини/ягоди.




 -All photos by  ©100 decors-


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like