Weekends in The Kitchen: Homemade Pasta Pesto



Много е хубаво когато имаш приятели италианци. Освен, че никога не ти е скучно с тях, научаваш някой тънкости в приготвянето на паста. Дори най-обикновената домашна паста с песто се превръща в един забавен обяд проточил се до късния следобед, изцапан в брашно и песто, полят със обилно количество вино, смях и шеги и завършва с чаша силно еспресо. 

Домашно приготвената паста може да ви изглежда труден и дълъг процес, но това изобщо не е така. Като изключим времето в което тестото престоява в хладилника, направата му до момента на сервирането е общо 40 минути.
Прясна паста с домашно песто

Необходими продукти за 4 порции:



1 ч.ч брашно

1/2 ч.ч. брашно Semolina 
2 яйца
1 1/2 ч.л. морска сол
2 с.л. печени кедрови ядки
1/2 ч.ч. настърган пармезан





В купа смесете брашното. С помощта на вилица разбийте яйцата и смесете с брашното. Бъркайте докато се получи смес, която да се отлепя от стените на купата. Използвайте ръцете си и замесете тесто. Може да се наложи да капнете малко вода, но много малко. Увийте тестото в стреч фолио и оставете да престои в хладилник за 30 минути. 
Извадете тестото от фолиото. Нарежете го на три или четири парчета. Започнете да разточвате на машина за паста от най-малката степен, от време на време поръсвайте разточения лист с брашно. След като прекарате тестото през пресите на машинката, обърнете обратно листа и отново го прекарайте през пресите. Увеличавайте степените, което значи че листа ще става все по тънък. Прекарвайте листа от двете страни и увеличете числото на точилките и поръсвайте с брашно ако е необходимо. Повтаряйте докато разточите на най-тънката възможна степен.
Ако машинката ви разполага с ножове, освен с точилки сте късметлия. Всеки лист прекарайте през желание от вас нож (аз избрах най-тънкия) поръсете отново с малко брашно. Направете малки порции от суровата паста, оставете на страна. 
В голяма тенджера кипнете вода, добавете морска сол и пуснете пастата. Варете 2 минути и прецедете от водата. 
В купа изсипете пастата, добавете пестото, разбъркайте добре. Поръсете с кедрови ядки и обилно с настърган пармезан. Прясната паста, както и всяка друга се консумират непосредствено след приготвянето.








 All Photos by 100decors

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like