Travel: Santa Cruz De Tenerife


Playa de la Americas


Barranco del Inferno 

Masca

Playa de Las Vistas

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Costa Adeje

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Vulcano El Teide 

Parque Nacional del Teide 

Parque Nacional del Teide 

Costa Adeje

Roque de Mantas

Piscinas Naturales De Garachico El Caletón

Parque del Drago 

Piscinas Naturales De Garachico El Caletón

Orotava

Jardines Victoria, Orotava

Jardines Victoria, Orotava


Този пост идва с малко закъснение, но бях обещала да споделя красивите гледки и преживяните мигове. Зимата ни се стори доста хладна и дълга и както обикновено, през февруари ние планувахме да прекараме една седмица някъде на топло.

Както сами виждате, острова се дели на две части. Южната, където бяхме отседнали в хотел в близост до океана е доста претъпкана от хотели и търитически атракции, изкуствени или каменисти плажове с оскъдна растителност. Но кола под наем значително улесни предвижването ни из острова. Бяхме планирали няколко маршрута, предимно на север и разбира се изкачване до вулкана El Teide. 

Северната част на острова се различава доста от южната. Усеща се хладния северен вятър, влажността е повишена и почти не се вижда незалесено местенце. Почти цялото крайбрежии е с бананови плантации, обилна растителност, тук таме плажове с черни вулканични камъни или ситен черен пясъл, скалисти брегове накичени с малки китни градчета. Пътищата криволичат из планината и често се загубваш в облаците.  

Преминахме през почти задължителните за острова забележителности. Пътуването до отдалеченото градче Masca е предизвикателство  дори за най- добрия шофьор който познавам. Но пък гледката си заслужаваше. Кисурата дори не беше в плановете ни за преминаване. На път към бреха се отбихме покрай Los Gigantes, но тези внушителни скали бяха обвити в гъста мъгла и позволяваха само на зрителите в лодка да бъдат снимани. 

След Masca се отправихме към парка Drago De Milenario, за да се срещнем с гигантското драконово дърво. Внушителните му размери могат да се усетят, едва когато застанеш под самото дърво.

Опитахме да изминем маршрута през клисурата Barranco Del Inferno ,  но предния ден беше валяло и не ни допуснаха. Така, че се задоволихме със друг маршрут, от който се разкриха доста красиви гледки.

Вулкана El Teide е може би най- известното туристическо място в Тенерифе. Парка в подножието на кратера е не по- малко красиво и интересно място, което от своя страна ви спестява срещата с туристи и висенето на опашка, за да се качите на кабинковия лифт (състоящ се от две кабинки- една нагоре към кратера и една надолу). Броя на посетителите на ден е ограничен и ако сте късметлия може и да ви пуснат (не и без предварителна резервация).

Пътувайки покрай северния бряг се разкриват великолепни гледки, спирахме често, а дори прекарахме около час в Piscinas Naturales (Натурални басейни) в De Garachico с надеждата океана да се укроти и да можем да слезем до самите басейни. Грешката е наша, че преди да потеглим не проверихме прогнозата за времето и наблюдавахме природните красоти зад ограничителните ленти, които опасваха цялото крайбрежие. 

За ботаническата градина в Puerto De La Cruz вече споменах в преден пост. Аз като любител на растения, не мога да не споделя възхищението си. Макар и не много голяма, градината е богата на растителни видове от всеки един от Канарските острови и типичните видове само за о. Тенерифе. 

Почти транзитно преминахме през най-стария град на острова Orotava, но успяхме да се поразходим из красивата Jardines Victoria и да похапнем типични за района сладкиши.

За храната на острова може да се каже, че е типично Испанска, като на места се срещат италиански пицарии, мексикански ресторанти, аржентински стехкаус, германски бирарии и английски пъбове. 




All photos by  ©100 decors

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like