7 Hobbies to Indulge During the Winter



Вероятноста зимата да е продължителна и доста по- студена от миналата е сравнително голяма, предвид че по новините предупредиха за наближаващ леден циклон, придружен със съвети как да се преживеем седмицата с температури под нулата. Ето седем чудесни начина да не излизате на вън, но пък да не ви е скучно. Седем навика, които може да превърнете в навик и да практикувате зимните уикенди.




1. Упражнявате калиграфия

Освен, че доставя удоволствие, доказано е че писането на ръка развива фината моторика, успокоява и дори може да се превърне в бизнес за някой от вас. Усъвършенстването на това изкуство,  изисква голяма прецизност и търпение. Може да надписвате като за начало картички и пликове, а по- късно да създавате красиви лога, илюстративни плакати или да изписвате красиво любюми цитати и да ги подарявате на приятели.
Може да си изтеглите безплатни листи за упражнение от тук.




2. Експериментирайте в кухнята

Няма по- подходящо време от лощото време. Първо, че сте се запасили с повече продукни от нужното (следствие на симпатичния синоптик, предупредил за предстоящата тежка зима) и второ, повече от очевидно е че този уикенд ще си стоите на топло. Така, че яко имате деца вкючете и тях, ще е по- забавно и разбира се ще имам какво да похапнете след това.
Започнете с това здравословно смути, например.



3. Грижете се за стайните растения

Замата не е най-удачното време за пресаждане на стайни растения, но някой от тях имат нужда от чести грижи. Като за начало почистете изсъхналите листа и клонки, наторете цъвтящите растения, натопете орхидеите поне за час във вода, избърщете праха от фикуса или преместете сукулентите на по- слънчево място.
Базова информация може да откриете тук.



4. Плетете или се отдайте на друго хоби

Дори и да не умеете да плетете, никога не е късно да се научите, а кога ако не зимата. Ако пък плетенето на една или две куки не е ващето хоби, намерете си друго. Така ще имате повече време за себе си, ще се отпуснете и ще правите това, което ви харесва. Изработвайте бижута, правете хартиени оригами, цветя от коприна, брошки от глина за печене.... избора е неизчерпаем.



5. Пренаредете книгите и списанията си и разчистете ненужните.

Това занимание не е много приятно за повечето от нас, знам, но пък е адски полезно. Не само за вас самите, ами и целия ви дом. Едно от положителните нещата е, че се освобождава място по рафтовете, друго е че ако подарите книги, които сте прочели и не ви трябват, ще зарадвате някого и трето ще се върнете в спомените си от лятото, където лежейки под чадъра край басейна прочетохте "Съкровищата на Пътещественика" от А. Андрюс. 



6. Забавлявайте се с детски настолни игри

Сигурна съм, че имате поне "Не се сърди човече у дома" или "Дама". Освен, че ще откъснете поглед от екрана на телефона, телевизор или таблета, ще накарате и децата ви да го направят. Следобедите през уикенда извадете любима семейна игра или карти, направете голяма кана с чай и неусетно ще разберете, че е станало време за вечеря.



7.  Започнете да изучавате нов език.

Изтеглете си приложение на телефона подобно на DuoLingo, за да започнете от някъде. Ако напреднете достатъчно с новия език това ще се отрази добре на CV-то ви, а защо не да го упражните наученото през следващата лятна ваканция. 



Зимата може да бъде мрачна и студена, но не и ако се занимаваш с нещо приятно, ангажираш мисълта и тялото си, а умението да балансираш между работата и семейството ви награждава със щастие.


~All photos by Tina Marina~

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like