Travel: Madeira Island, Portugal ~Part I~


      

     Макар не много голям остров Мадейра, разположен на площ приблизително 280 кв.м и почти 480км. от Тенерифе (за който вече съм споменавала тук) предлага разнообразни забавления за туристите. Началото на октомври беше идеалното време за нас да го посетим. Португалия ми е много любима и освен континенталната част сме решили да разгледаме прилежащите островите. Започнахме с о. Мадейра. 

Островът е планински архипелак състоящ се от няколко съседни острова. Плажове почти няма, или поне  не пясъчни. Като изключим един изкуствен, с пясък доставен с кораби от Мароко, всички останали са каменисти или с черен вулканичен пясък. Най-високия връх на острова е 1861м. надморска височина. Растителността е богата, тропическа и субтропическа, бананови плантации може да се видят из целия остров, а насажденията с маракуя почти са се превърнали в поминък.

Островът се посещава от почти един милион туристи годишно, твърде туристическо за мен. За това първа част от поредицата "Мадейра" е посветена на едно от най- посещаваните места- "Rua de Santa Maria" в столицата Фуншал, или по-известна като Арт зоната на стария град. 




















следва продължение...
Част 2


~All photos by Tina Marina~


https://www.mytravelmap.xyz/u/tw1324735945


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like