Urban Jungle Blogger: Botanical zoom




Харесвате домове изпълнени с зеленина и растителност, но самите вие не успявате да се грижите добре за растенията и се налага често да ги сменяте? Поради една или друга причини, стайните цветя увяхват и търсите нови заместители. Днес ще ви споделя няколко лесни трика за лесно отглеждане на стайни растения и оцеляването им за които не се изискват почти никаква грижа, дори няма да заемат много място в дома ви. Ако спазвате тези лесни стъпки вашите растения ще красят дома ви дълго време.



1.Сукуленти:
Не се нуждаят от често поливане. Водата с която се поливат би било добре да не е много варовита. Имат нужда от хладно, светло и сухо място. През зимата са в период на покой и не изискват особени грижи. През лятото се поливат само когато почвата изсъхне напълно. Пресаждат/ разсаждат се лесно обикновено в малки саксии.

2. Алое:
Познати са различни видове алое, някой от които се използват за лечебна цел. Ако отглеждате това растение у дома и не употребявате торове и препарати застрашаващи здравето, може да използвате листата за добавка към смути, да третирате изгорено място, да пиете сок от листата му. Единственото условие за добро отглеждане на алое е да има постоянна слънчева светлина. Полива се умерено лятото, а зимата съвсем оскъдно.




3. Кактуси:
Кактусите се се нуждаят от почти никаква вода, но пък имат нужда от силна слънчева светлина и топлина. Поставени на работното място в близост до компютър се развиват чудесно.



4. Зеленолистни:
Zamioculcas zamiifolia
Зямата избягвайте поливане, лятото поддържайте влага. Растението издържа на ниски температури до 0-4 градуса.
Предлагат се различни разновидности на това растение, но всички се отглеждат лесно. Поливат се умерено, пресяват се само когато корените започват да се подават на повърхността.
през лятото се полива умерено, зимата минимално. Тори се от март до септември. Може да пресадите в саксия с двойно дъно от която корените сами да изсмукват нужното количество вода. 
Поливайте обилно, избягвайте пряка слънчева светлина. Не сменяйте често мястото на саксията, растението не обича промените.

Растението притежава идеална декоративна форма, намира се в малки средни и големи размери. Полива се умерено лятото, зимата оскъдно. Позиционирайте в близост до светлина.
Повече подробности по отглеждането му, може да намерите в статията на Kevin в сайта Epic Gardening.



Това са една много малка част от подходящите за отглеждане в домашни условия растения. Изберете едно или няколко от посочените растения, аранжирайте ги в добре подбрани керамични, порцеланови или стъклени купи, кашпи, саксии, вази и ги поставете около прозорците, върху скрина или масата. 

Тази публикация е в отговор на предизвикателството на Igor и Judith от Urban Jungle Bloggers на тема "botanical zoom" или с други думи "близо, по- близо, най-близо до растениета". Благодаря за поканата Igor и Judith.


Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors-




Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like