Weekends In The Kitchen: Winter comfort food



 Времето днес е доста странно, редуват се град, дъжд и слънце. Изглежда, пролетта иска да изпревари зимата, но все по- плахо настъпва. Разходките в гората стават все по- приятни, когато наоколо са нацъфтели кокичета и минзухари. Предвид непрестанната влага целогодишно, изобилието и разнообразието на гъби е голямо.  До колкото ми е известно, тук в Холандия е забранено да се берат диворастящи гъби, но пък разнообразието на пресни такива на пазара е доста задоволително.


След дългата и изморителна разходка, първото нещо което ми дойде на ум е да направя сандвичи с гъби. Тези сандвичи са особено вкусни ако се използва микс от пресни гъби, засищащи и не на последно място внася разнообразие в менюто на хора като мен, които избягват месо (поне за известно време)

Сандвичи с микс от пресни гъби
необходими продукти:

200г. микс пресни гъби (култивирана печурка, дива печурка, кладница, зимна припънка)
4 филии черен хляб
50г. краве масло (може да се замени с олио от гроздови семки)
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
гарниране по желание: пресен магданоз или мащерка; кълнове от семена на див лук или семена чия 

Препечете филиите на тостер и докато са още топли натъркайте със скилидката чесън. Почистете и нарежете гъбите. В тиган сгорещете мазнината и запържете двата вида печурки за около 3-4 минути. Разбъркайте и добавете останалите гъби. Пържете още 2-3 минути и отстранете тигана от котлона. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разпределете гъбите върху препечения хляб и гарнирайте по желание с пресен магданоз, кълнове от див лук или кълнове чия. 
Направете си чаша билков чай и се насладете на зимата.
 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like