WEEKENDS IN THE KITCHEN: NO BAKE ENERGY BARS ⚾ Енергийни барчета без печенеВсе по- често ми се налага да работя на вън, понякога се налага да хапна на крак, намерих бърз и здравословен начин да се храня. Нося си в чантата винаги по нещо хранително и не много калорично. Тези енергийни блокчета ми станаха любими и най-хубавото е, че търпят вариации.
Енергийни блокчета (без печене)
необходими продукти за 12 броя:

100г. бланширани бадеми
100г. сушени череши
200г. фурми (без костилки)
10г. пукана киноа
10г. пукан амарант
50г. оризови стърготиниСмесете фурмите, сушените череши и бадемите в купата на блендер. Смелете до желаната едрина. Ако се наложи капнете 1-2 ч.л. вода към сместа. Преместете сместа в друга купа и разбъркайте с останалите съставки. Изсипете получената смес върху фолио и преместете в тава с размери 20-30см. Покрийте сместа с друг пласт фолио и притиснете, така че да излезе въздуха. Завийте добре с фолиото и приберете тавата в хладилник за няколко часа.
Извадете и отстранете фолиото. Преместете сместа върху хартия за печене. Нарежете вече втвърдената смес на парчета и поръсете с амарант всяко парче. Съхранявайте блокчетата в добре затворена кутия в хладилник.


Може да използвате същата смес за направата на бонбони, като оформите топчета големи колкото орех.  -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like