Weekends in The Kitchen: zucchini spaghetti salad whit anchovy basil pesto sauce & smoked salmon ~ Спагети от сурови тиквичка с песто и пушенасьомга

   Има дни в които мога да закусвам, обядвам и вечерям със салата. Тогава когато навън е 28 градуса, а от към морето леко подухва ветрец с мириз на море. Точно тогава си мисля за родия град, вечерите край морето с приятели, риба цаца и студена бира. Но, за сега съм тук на западния бряг на Европа и си приготвям свежа салата с тиквички, пушена дива сьомга и песто сос с аншоа.

   Този уикенд ще приготвям багажа и се надявам следващия да съм отново на брега, но на източния.

   Вие кога потегляте?
Спагети от тиквички с песто от босилек и аншоа
необходими продукти за 2 порции:

за пестото:
1 връзка пресен босилек
30г. кедрови ядки
2-3 бр. сушени домати в зехтин
3-4 бр.  рибки аншоа 
50г. пармезан
50мл. зехтин
2 скилидки чесън


за салатата:
2 пресни тиквички
парче пушена дива сьомга
лимонов сок
сол на вкус
зехтин на вкус
балсамико на вкус
пресни зелени подправки на вкус


   Започнете с тиквичките, измийте ги и ги обелете. Изрежете двата края и с помощта на спиралайзер ги направете на спагети. Поръсете ги със сол и лимонов сок. Оставете на страна за десетина минути. Отстранете получената течност и изсипете спагетите върху два пласт кухненска хартия, разстелете ги и покрийте с още два пласта хартия. Това се прави в случай, че тиквичките пускат много вода. 

   За да приготвите пестото, смесете всички съставки без зехтина в кухненски блендер. Докато разбивате продуктите, наливайте на тънка струя зехтина. Блендирайте до желаната едрина. Преместете пестото в чист буркан и съхранявайте до седмица. Количеството е значително повече за тази салата, останалото може да ползвате за паста с песто. 


   Пригответе дресинга за салатата, като смесите зехтин, балсамико и част от пестото (количествата са въпрос на вкус).


   Изберете подходящи чинии и разпределете тиквените спагети в тях. Поръсете обилно с приготвения дресинг, нарежете тънки парчета пушена сьомга и ги подредете върху спагетите.

   Поръсете салатата с пресни зеленини.
Styling & Photos by Tina Marina
Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like