DIY: Air Plants Holder




Може би вече знаете, колко обичам цветя и растения. Къщата ни е пълна със всякакви стайни растения, почти няма място за мебели, но... продължаваме да добавяме нови. С гордост наблюдавам, как растат новите попълнения от Мадейра. Има и доста семена, които все още не съм посяла. 


Повече от две години се радвам на няколко вида air plants и много внимателно се грижа за тях. Споделям с вас, как да си направите поставка за въздушните растения от алуминиеви тръбички и метална тел.


Използвани материали:


алуминиеви тръби с дължина 1м. и диаметър 4мм.
нож за тръби
метална тел
рулетка
маркер
ножица


Орнамент 1:

Тръбичките се нарязвате по три броя 8см., 10см. и 15см. Дължината на използваната тел е около 1,5м. Започва се от най- късите тръбички, нанизват се на телта, като се оставя края с дължина по- голяма от тръбичката. Телта се завива, така че да се образува триъгълник. Нанизват се следващите по големина тръби (10см., така че да се образува пирамида. Действието се повтаря и със 15 см. тръбички. Края на телта се прекарва през най- близката тръбичка, за да излезе в горната част на орнамента. Двата края на телта се усукват, така че да се стегне конструкцията. Дължината на телта, която се оставя за закачане на орнамента е по желание. С помощта на маркера, телта се усуква, а късия край спираловидно се навива около дългия. (виж снимките)






Орнамент 2:


Нарязват се 12 броя тръбички с дължина 10см. всяка. Сглобяването на орнамента е по същия начин описан по- горе. (виж снимките)



 
Styling & Photos by Tina Marina

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like