Urban Jungle- Living and Styling with Plants (Book Review)

 

Photo by Tina Marina

Живеем в модерни времена- телефон, таблет, лаптоп.... винаги има някой от тях в ръцете ни. Този лесен начин за достъп до всичко по всяко време, което ни интересува се превърна в смущаващ навик, който лека полека измества книгите. От години, и аз като всички наоколо прочитам набързо важните новини, с кафето сутрин; преглеждам любимите си блогове; добавям по някой нов сайт в bookmarks и късно вечер затварям интересна книга, което се случва все по- рядко (признавам си с неохота). Никога обаче, не съм спирала да си купувам книги със феноменални фотографии, каталози със страхотни дестинации, икони в изкуството и дизайна, кулинарни постижения и разбира се станалите на последък модерни списания- книги. 

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Igor Josifovic и Judith de Graaff преди време създадоха онлайн общност наречена Urban jungle Bloggers, където всеки споделя красотата и ползите от отглеждането на стайни растения. Като част от тази общност, аз също участвам в предизвикателствата и споделям идеята как растенията могат да помогнат за по-добър, по- здрав и по- красив живот за всички нас. Успехът на общността накара Igor (IG) и Judith (IG) да издадат първата си книга, свързана с растенията, а скоро публикуваха и втора. 

Желанието ми да притежавам книгата Urban Jungle Living and Styling with Plants ме подтикна да участва в giveaway-я на компанията Wagner-system, съсредоточили се в направата на устойчиви продукти за дома. Страхотният тим от автори Igor Josifovic и Judith de Graaff,  прекрасните илюстрации на Saar Manche и фотографии на Lina Skukauske са сътворили неповторима еуфория за сетивата. Книгата ни среща с пет семейства базирани в различни краища на Европа и домовете им, които делят с представители на зеленото царство-растенията. Urban Jungle Living and Styling with Plants е преведена на няколко езика и се разпространява по цял свят. Може да си я купите от посочените разпространители  тук.

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

 Urban Jungle Book ще ви помогне в отглеждането на кактуси, сукуленти, монстери, фикуси, палми, алое и други популярни и не толкова стайни растения. Освен практичните съвети на страниците на това красиво издание ще намерите креативни DIY проекти, както и как да внесете повече зеленина в дома си вдъхновени от 18 блогъра, които споделят кътчета от своите домове. 

В книгата Urban Jungle ще видите не популярни съвети изказани от членовете на семействата, а всеки от тях отговаря на въпроси от къде се е появила любовта към растенията, какво те значат за него, как си намира красиви саксии и други интересни неща. 

Книгата е разделена на няколко части, но безспорно за мен  изключително вдъхновяваща част от книгата е стайлинга с декоративни растения съчетани с други предмети, избора на саксии, кашпи и вази. 

Няма да издавам повече подробности за книгата, веднага след като попадна в ръцете ми бях пленена от красивите фотографии и илюстрации. Интересната информация, която  прочетох на страниците на Urban Jungle Living and Styling with Plants, ме кара да потърся и следващото издание на Igor и Judith


Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photography by Tina Marina


Коментари

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like