Urban Jungle- Living and Styling with Plants (Book Review)

 

Photo by Tina Marina

Живеем в модерни времена- телефон, таблет, лаптоп.... винаги има някой от тях в ръцете ни. Този лесен начин за достъп до всичко по всяко време, което ни интересува се превърна в смущаващ навик, който лека полека измества книгите. От години, и аз като всички наоколо прочитам набързо важните новини, с кафето сутрин; преглеждам любимите си блогове; добавям по някой нов сайт в bookmarks и късно вечер затварям интересна книга, което се случва все по- рядко (признавам си с неохота). Никога обаче, не съм спирала да си купувам книги със феноменални фотографии, каталози със страхотни дестинации, икони в изкуството и дизайна, кулинарни постижения и разбира се станалите на последък модерни списания- книги. 

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Igor Josifovic и Judith de Graaff преди време създадоха онлайн общност наречена Urban jungle Bloggers, където всеки споделя красотата и ползите от отглеждането на стайни растения. Като част от тази общност, аз също участвам в предизвикателствата и споделям идеята как растенията могат да помогнат за по-добър, по- здрав и по- красив живот за всички нас. Успехът на общността накара Igor (IG) и Judith (IG) да издадат първата си книга, свързана с растенията, а скоро публикуваха и втора. 

Желанието ми да притежавам книгата Urban Jungle Living and Styling with Plants ме подтикна да участва в giveaway-я на компанията Wagner-system, съсредоточили се в направата на устойчиви продукти за дома. Страхотният тим от автори Igor Josifovic и Judith de Graaff,  прекрасните илюстрации на Saar Manche и фотографии на Lina Skukauske са сътворили неповторима еуфория за сетивата. Книгата ни среща с пет семейства базирани в различни краища на Европа и домовете им, които делят с представители на зеленото царство-растенията. Urban Jungle Living and Styling with Plants е преведена на няколко езика и се разпространява по цял свят. Може да си я купите от посочените разпространители  тук.

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

 Urban Jungle Book ще ви помогне в отглеждането на кактуси, сукуленти, монстери, фикуси, палми, алое и други популярни и не толкова стайни растения. Освен практичните съвети на страниците на това красиво издание ще намерите креативни DIY проекти, както и как да внесете повече зеленина в дома си вдъхновени от 18 блогъра, които споделят кътчета от своите домове. 

В книгата Urban Jungle ще видите не популярни съвети изказани от членовете на семействата, а всеки от тях отговаря на въпроси от къде се е появила любовта към растенията, какво те значат за него, как си намира красиви саксии и други интересни неща. 

Книгата е разделена на няколко части, но безспорно за мен  изключително вдъхновяваща част от книгата е стайлинга с декоративни растения съчетани с други предмети, избора на саксии, кашпи и вази. 

Няма да издавам повече подробности за книгата, веднага след като попадна в ръцете ми бях пленена от красивите фотографии и илюстрации. Интересната информация, която  прочетох на страниците на Urban Jungle Living and Styling with Plants, ме кара да потърся и следващото издание на Igor и Judith


Photo by Tina Marina

Photo by Tina Marina

Photography by Tina Marina


Comments

  1. this blog is amazing and informative. thankyou for sharing this blog to us.
    Bianco

    ReplyDelete

Post a Comment

Търсене в блога

You Might Also Like