Oatmeal and almond cookies

Курабии с овесени ядки и бадеми.

1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. бадемово брашно + за овалване
1/2 ч.ч смлени не подсладени овесени ядки
1/2 ч.ч подсладено кондензирано мляко
2 ч.ч брашно
1 ч.л. сода
140 г. безсолно биологично чисто масло
1 с. л. ванилия
2 с.л. прясно мляко
щипка сол
кората на 1 портокал/ лимон


 В голяма купа се разбиват захарта и маслото. Докато се разбират се добавят яйцето, ванилията, солта и двата вида мляко. Сместа се разбива до хомогенност и започва да се добавят брашното от овесени ядки, бадемовото брашно и бялото брашно, като сместа се разбърква със шпатула. Накрая се прибавят содата и кората на портокал или лимон. Сместа се разбърква до пълно хомогенизиране, може да се наложи леко омесване.
От така полученото тесто се оформят топки, който се овалват в бадемово брашно. Нареждат в тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга и леко се притискат отгоре с върха на пръста. Всяка тава се оставя във фризера за десетина минути след което курабиите се пекат за 10-15 минути в загряна на 180 (с вентилатор) градуса фурна до порозовяване.
 


По желание може да оформите курабйките като малки топки, като на половината от тях направите малка дупка и при слепването да се вижда част от крема и да декорирате с захаросана череша. 

Крем за слепване:
В малка купа се смесват шепа смлени сурови белени бадени, шепа суров шам фъстък, 2-3 с.л. пудра захар и един белтък. Всичко се смесва добре до гъст крем. Пресипва се в пош и се използва за слепване на курабиите.


Курабиите могат да се съхраняват до две седмици в плътно затворена кутия.

All photos by 100 decors


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like