Triple-nuts cookies ~ Курабии с три вида ядки

 Курабии с три вида ядки
Тези бързи курабийки направих за подарък на приятели носещи красивите имена Михаил и Михаела по случай празника Архангел Михаил. Станал традиция да празнуваме в тесен приятелски кръг, използвам момента да ги поздравя да са живи и здрави и с радост да носят имената си.

38-40 броя курабии
1/3ч.ч. фъстъчено (биологично) масло
1/3ч.ч. меко чисто (биологично) масло
2/3 ч.ч. печени смлени лешници
1/3 ч.ч печени смлени орехи
1 яйце
1 1/2 ч.ч. кафява захар
2 ч.ч брашно
1/4 ч.л. сода
1с.л ванилия
щипка сол


 В голяма купа се разбиват с кухненски миксер фъстъчено и чистото масла. Добавят се захарта и солта, при непрекъснато биене се прибавя яйцето, ванилията и половината брашно.
Продължава се разбъркването на сместа с тел или шпатула и към нея се добавят смлените орехи и част от лешниците. Всичко се разбърква добре, добавят се содата и останалата част от брашното. Замесва се тесто, което се оформя като салам. Върху кухненско фолио се поръсват останалата част от лешниците и тестото в форма на салам се овалва в тях. Фолиото се увива стегнато около 'салама' и се прибира във фризер за 1 час, след което се премества във хладилник за около 3 часа.
Фурната се загрява на 180 градуса, две тавички се застилат с хартия за печене. Тестото се освобождава от фолиото и се нарязва на филии с дебелина 5-8 mm. Курабиите се нареждат в тавите и се пекат 10-12 мин. Охлаждат се върху решетка. Съхраняват се в плътно затворена кутия.
  

Честит празник на всички празнуващи! 


-All photos by 100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like