Travel: East or West Home is Best




















Случвало ли ви се е да започнете деня високо в планината и да го завършите на брега на морето? 

Варна е града в който са родени предците ми и в който съм родена аз. Въпреки, че домът ми е в западната част на Европа на брега на Северно море, знам че родния ми дом ще ме чака в източна Европа на брега на Черно море и завинаги ще остане в сърцето ми.

Ненадейно се заформи една Великденска ваканция в България, която започна от София. Благодарение на една моя фотография спечелила награда се срещнах с изключително духовити, забавни и много мили и гостоприемни Деси и Стоян стоящи зад медийната платформа Good Life. Хора изпълнени с висок професионализъм и отдаденост към работата, от които аз попивах всеки съвет, тънкост и детайли в света на кулинарната фотография. Изключително полезен бе семинара на фотографа Александър Новоселски, който от своя страна допринесе за реалната самооценка върху работата ми и ми вдъхна увереността, че съм на прав път.

Но денят съвсем не свърши така, както очаквах. Срещата с талантливата и изключително позитивна дизайнерка Силви, създател на бранда MINTY, която при всяка среща ми дава повече от колкото мога да и дам аз, но ме зарежда с вдъхновение, сили и разчупва границите на твореца в мен. 

Красотата на България е безпорна. Да се потопиш в полите на Витоша рано сутрин, да дишаш прохладния въздух на Плана планина, да усетиш пролетния дъждец по лицето си високо в Рила, да похапнеш прясна пъстърва край Долни Пасарел, да поседиш на брега на Панчеревското езеро, да преминеш през мъгливите пътеки до Искърското дефиле, и да пиеш ледена вода из водоскоците в планината.....всичко това е безценно. Денят се изтърколи неусетно и ето, че вече пътувах на изток. Вечерта морската пяна заливаше уморените ми крака, а солени капки се разбиваха по неуморното ми лице. Варна!

Естествено Великден не минава без козунаци и шарени яйца, печено агнешко месо, върволица от гости,  и дълги среднощни разговори с приятели от детството.

И така, една ненадейно планувана ваканция премина и остави дълбока следа у мен, домът е там, където има кой да те посрещне, домът е там, където има приятели с които си обелил коляно докато караш кънки, домът е там, където нещо необяснимо те тегли.


Благодаря на Деси, Стоян и Сашо Новоселски, за новото приятелство. 
Благодаря на Силви, за позитивизма и вдъхновението. 
Благодаря на К и В, за чудесната разходка из красотите на България.
Благодаря на М и Б, те са доказателство,че света е прекрасен.
Благодаря на Е и Д, че винаги ме връщат в детските спомени. 
Благодаря на мама и татко, че ме чакат на прага да се върна.
Благодаря на С и А, че ми гледаха кучето и запазиха уюта на собствения ни дом.

Приятели, благодаря ви, че ви има!.....от един щастлив човек, живееш на Запад и пътуващ на Изток.




 -All photos by  ©100 decors-

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like