♥ loaf

Loaf for love

Photo: 100 decors

4 броя яйца
100 г. меко безсолно масло
200 г. захар
200 мл. фанта "портокал"
60 мл. прясно мляко
250 г. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ампула ванилия
червена сладкарска боя
1 с.л захаросани портокалови корички (количеството може да се увеличи)

*пудра захар за поръсване или
*100 гр. шоколад + 2с.л. прясно мляко/ сметана

Photo: 100 decors
 В голяма купа разбийте яйцата с маслото на пухкав крем. Прибавете едно по едно яйцата. Докато разбивате сместа добавяйте постепенно млякото и след него фантата. С леки и бавни разбърквания добавете ванилията, бакпулвера и содата, като добавяте брашното постепенно и леко разбърквате сместа до хомогенност.

В по-малка купа отсипете 1/4 от сместа и добавете към нея червена боя, според това калко интензивен бихте желали да е цвета на сърцевината. изсипете готовата смес върху хартия за печене и печете 12-15мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Photo: 100 decors
 
След като блата е изпечен извадете и охладете напълно. Изрежете с формичка за сладки, сърчица от червения блат. Наредете ги плътно с острата част нагоре по дължината на продълговта тавичка за кекс. Около тях залейте останалата бяла смес. Поръсете с портокалови корички най-отгоре.  Печете около 30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което увеличете фурната на 195 градуса за около 12-15 мин. Извадете и добре охладете кекса. Извадете го от формата и го обърнете с дъното нагоре.

* Поръсете с пудра захар или

* Разпопете шоколад на водна баня с 1-2 с.л прясно мляко/сметана и залейте кекса.

Photo: 100 decors

-All Photo: 100 decors-


For English Go To Google Translate...

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like