How to make: Linen Tote Bag


 Опазването на околната среда е залегнало в съзнанието на всеки човек. Някой се присъединяват към природозащитни организации, глобални еко проекти и всякакви други формации. Дори познавам хора, който станаха вегетарианци с цел опазване животинския вид на планетата, не употребяват никакви животински продукти и стоки, не носят кожени обувки, отглеждат и хранят живините си с растителна храна. Аз не съм от тези крайни борци за опазване на планетата, но се старая поне малко да помогна. Стриктно си разделям отпадъците в предназначените за това  места, не употребявам излишно количество вода, не изхвърлям храна, не замърсявам умишлено природата и парковете и винаги си нося платнена торба за пазар. Ненавиждам найлонови торби и мразя да ми се мотаят у дома. Използвам памучни или ленени чанти, хем са природощядящи, хем са леки и удобни. Може да си направите много лесно и бързо такава и винаги да си я носите в дамската чанта и ако ви се наложи да минете през пазара да откажете на продавача найлоновата торба.


Необходими материали:
(размера на чантата е произволен)

парче ленен плат с размери по ваш избор
боя за текстил
латексови ръкавици
стар памучен колан
закачалка за дрехи със щипки
шевна машина
ютия
ножица, карфици

Боята се разтваря с топла вода и сол в плитка тава (следвано е ръководството описано върху опаковката на боята). Използването на защитни ръкавици е препоръчително. Парчето плат се прегъва на две. Единия край се защипва със закачалката, с другия се потапя в боята. Оставя се боята да оцвети плата според желание интензитет на цвета или според посоченото упътване  (в случая 45 минути). Парчето плат се изплаква обилно с вода и се оставя да изсъхне напълно.


Катарамата на колана се премахва. Колана се срязва на две равни части. Торбата се ушива от трите страни, обръща се обратно и се прави външен шеф, за по- голяма здравина.  Ако не разполагате с излишен колан, може да ползвате ленти от същия плат. 

Горната част, където е отвора на  торбата се прегъва навътре, фиксира се с карфици и се минава с двоен тигел. 

С помощта на карфици се фиксират дръжките на равно разстояние и се пришиват. За декорация аз използвах гайките на стари дънки, които залепих с универсално лепило. Може да се ползват парчета от кожа, придават по- голяма здравина на дръжките, но след като става дума за еко-чанта, по- добре да рециклираме част от стари дрехи, нали? 





Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors- 

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like