Blood Orange Gin Fizz


Лятото още не е настъпило, може и въобще да не се появи по нашите ширини. За да не се чудите обаче, защо точно лятна алкохолна напитка ви предлагам днес, веднага ви казвам. След дълго издирване, днес с огромна радост отново срещнах човек, когото не бях чувала и виждала повече от десет години. Благодарение на социалните медии, след дълго търсене, открих приятел с който още като тинейджъри прекарвахме летата в лудории, плаж и пиене на много модерния по това време "Джин фис". По късно пътищата ни се разминаха и никой от нас не беше чувал за другия в продължение на десетилетие. Много неща се бяха променили, както с мен така и с приятелите ми. Днес ще ви почерпя в чест на старото приятелство и прекрасните спомени прекарани в компания на верен приятел и чаша джин фис.

Да живеят социалните мрежи!


Джин фис с червен портокал
необходими продукти за 2 чаши:

2 малки червени портокала
60 мл. джин
400 мл. сода/ газирана вода

за сервиране:
захар за чашата
стрък прясна мента или розмарин

Натъркайте ръба на всяка чаша с сок от портокал и потопете в захар. Аз използвах портокалова захар. Оставете да изсъхне. 
Измийте портокалите и изцедете сока им, като запазите два тънки резена за сервиране. В кана смесете сока, содата и джина. Прецедете течността в двете чаши, пуснете няколко кубчета лед, декорирайте с резен портокал и стрък прясна мента.
Наздраве!






Kisskiss, Lovelove
  -All photos by  ©100 decors- 

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like