How to: pre-Christmas decorating

Via
До настъпването на самата Коледа остава точно един месец!

Ще чуете често, че още е рано да се украси дома коледно, рано е и за коледно дръвче със цветни играчки, рано е да провесим светещи и мигащи лампички по фасадата на къщата, но никак не е рано да усетим духа на Коледа, като добавим леки предколедни детайли в дома.
Ако американците си закачат коледен венец на вратата, то в Европа не го правим често, но пък ще ви дам няколко съвета, как плавно да добавите коледна декорация в дома си.

1. Свещи, Свещници:
Ама разбира се, какво е Коледа без свещи и не само Коледа, какво е дома без тях. Подберете подходящи цветове и размери. Дори може да изберете свещи с коледни мотиви или форма на снежен човек, елхичка, еленче, шейна...каквото ви хареса.
Via
Via


2. Венци: 
И все пак, американците може да ги окачат на входната врата, но вие ги окачете над камината (ако имате така) или някъде на подходящо място в стаята. Освен че имат декоративна стойност, венците изработени от свежи елхови/ евкалиптови/ борови клонки ухаят великолепно и внасят коледния дух в дома. 


3. Вази/ Шишета/ Буркани
Каквото имате под ръка. Всичко ще свърши работа. Съберете си шишарки от гората, или пък някой изсъхнал клон, борови иглички, мъх, кора от дърво, не зависимо какво намерите просто го пуснете във ваза или в шише и го подредете върху кухненската маса. Ще придаде настроение още при влизането в дома.


4. Гирлянди, Орнаменти, Цветя
 Използвайте ги навсякъде из дома. Разпръснете по масите, по перваза на прозореца, по ръба на камината, подредете в поднос любими орнаменти в комбинация с предпочитани от вас живи цветя и растения. Използвайте дори направени от децата коледни играчки и орнаменти.
Via

Via

Via

Via


5. Храни и Напитки
Не бива да се разделяме с тях, ежедневно. Но за и преди  Коледа, уханието в кухнята се засилва и ни напомня за един прекрасен празник. Греяно вино, топъл пунш, горещ шоколад в комбинация с ароматни канелени курабии.
Използвайте натурални продукти за да освежите въздуха в дома си: сушени портокалови корички, борови иглички, шишарки, сушени плодове.

Via

Via
  
Via

 6. Текстил
Разпръснете по дивана възглавнички с коледни мотиви с камбанки, елени, снежинки, елхички и т.н Използвайте предимно вълнени или плетени материи с райета, карета или подходящи коледни надписи. Ако не сте природозащитник, може да постелите овча/козя кожа на земята или върху любимия ви фотьойл.

Що се касае до цветовете, не си мислете, че Коледа е винаги червена. Дори и да заложите на традиционното червено, бяло, зелено или решите да изберете черно бялата гама, от вас зависи колко уютен и празничен ще е домът ви. Аз лично, всяка година се спирам на определен цвят и нюансите му и преобразявам дома си за Коледа. Тук и тук може да намерите много коледни вдъхновения за цветове и декорации.

Via

Via

И не забравяйте да се забавлявате, докато декорирате дома си. Избора на украса, цветове, текстил, орнаменти оставям на вас. Направете Коледа както вие си я представяте, внесете в дома си празничен вид, желан уют, топлина и коледно настроение.

Скоро пак се отбийте тук, защото съм ви подготвила проект за домашно направена коледна декорация.



Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like