Urban Jungle: Brouwerij de Molen












От доста време насам обмислям да направя нова рубрика в блога, в която да споделям някои от моите любими места за хранене и част от техните истории. Съвсем условно ще нарека рубриката "Urban Jungle Food", в която ще споделям информация както за местни (холандски) барове/ресторанти/кафенета така и такива които са ме впечатлили по време на пътуванията.

Ще започна от последното място където бяхме с приятели и се наслаждавахме на ароматни крафтърски бири и сочни бъргъри.
Brouwerij de Molen е експериментална пивоварна създадена през 2004г. в съществуваща историческа мелница в западната част на селцето Bodegraven. Там може да опитате различни видове бира, които се отличават със специфични вкусове, но по- интересното е, че собствениците любезно обясняват коя бира как е създадена. Те организират ъуркшопове за групи хора, които са фенове на крафт бирата. Освен, че може да се пробват бири в стил Stout, Porter, Barley Wine, IPA, Pale Ale, Sour, Lager или сезонни в ресторанта към пивоварната, може да си купите от лимитираното производство в оригинални бутилки.
Пивоварната Brouwerij de Molen се нарежда на стотно място според най-известния сайт Ratebeer за занаятчийски бири в света, а в Холандия на първо място сред пивоварите.
В подножието на мелницата пък има малко магазинче за прясно смляно брашно в което се предлагат няколко вида брашна от местни зърнопроизводители.




Overtocht 43, 2411BT Bodegraven, The Netherlands
Wednesday- Sunday 12h -22h

All photos by  ©100 decors






Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like