Weekends in The Kitchen: Chocolate Berry Tart

По друг начин си представях уикенда тази седмица. Мислех, че ще се излежавам до късно, ще пия кафе поне до обяд, ще се разходя през пазара да си купя току-що напъпили лалета и пресни плодове, ще се прибера ранния следобед, ще приготвя домашна паста за вечеря.... Но понякога плановете придобиват съвсем неочакван обрат.

Каквото и да ви се случи този уикенд, помнете, че и той ще свърши, за това не пропускайте да си направите този чуден и много бърз тарт с мноооого шоколад и малини. 



Шоколадов тарт с къпини и малини
необходими продукти за тава 10/ 35см:

За тестото: 
1 1/2 ч.ч брашно
1 яйце
100г. краве масло
2с.л. захар
щипка сол
студена вода

В голяма купа пресейте брашното със солта. Добавете маслото нарязано на кубчета. Размесете с ръце съставките, докато започнат да се образуват трохи. Разбийте яйцето отделно с малко студена вода. Добавете към брашното. Замесете тесто и го увийте в стреч фолио. Приберете тестото за 30-40 минути в хладилник. 

Извадете и разточете тестото с дебелина 5-6мм. прехвърлете го в тавата за печене. С помощта на вилица надупчете тестото по дъното на тавата. Изрежете парче пергаментова хартия и го поставете върху тестото, изсипете керамични перли или друга тежест (боб). Печете на 180 градуса за около 20 минути. 

За пълнежа:
200г. млечен шоколад
200г. черен шоколад
250 мл. течна сметана
2с.л. мед или кленов сироп
1 яйце

В касерола загрейте сметаната с меда или кленовия сироп. Не допускайте да заври, когато видите, че по стените на касеролата се образуват балончета изключете котлона. В купа натрошете двата вида шоколад. Залейте със горещата сметана, след минута разбъркайте докато се разтопи напълно шоколада. Добавете разбитото яйце. Бъркайте сместа до хомогенност.

Върху още горещата кора за тарт изсипете шоколадовата смес. Загладете със шпатула и отново печете за около 10-15 минути, като преди това намалите фурната на 150 градуса. 



За декорация:
пресни или замразени къпини и малини

Извадете тарта върху метална решетка и го оставете да изстине напълно. Украсете с пресни или замразени малини и къпини преди поднасяне. По желание може да поръсите с пудра захар. 




All photos by  ©100 decors



Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like