Weekends in The Kitchen: Fresh Courgette & Garlic Prawn Spaghetti






Времето през уикенда вече не стига за приготвяне на "бавна" храна. Като привърженик на slow living движението, бих се засрамила, че приготвих този обяд така на бързо, но честно казано топлото слънце ме придърпва навън. Винаги когато съм в България не ми остава много време да приготвям храната си сама. Опитвам се да се насладя на всеки миг с приятели и близки, да се разходя из родния ми град, да обиколя по прашните пътища на родината, а времето все не стига. 


Спагети с пресни тиквички и скариди

за 4 порции са нужни:

1 пакет спагети №11

1 1/2 л. вода
1 ч.л. морска сол


2 броя пресни тиквички
800 г замразени скариди (почистени)
3-4 скилидки чесън
5-6 ч.л. лимонов зехтин 
пресен магданоз или копър за сервиране



           
  •  Измийте тиквичките и ги нарежете на кубчета.
  •  Размразете скаридите и ги подсушете.
  •  Почистете чесъна и го нарежете на тънки парченца.
  •  В голям и дълбок тиган загрейте половината зехтин, добавете скаридите и запържете за около 2 минути от всяка страна. Добавете чесъна почти накрая. Извадете ги в чиния и оставете на страна.
  •  В същия тиган добавете останалия зехтин, нарязаните на кубчета тиквички и ги сотирайте докато поомекнат. Прибавете скаридите и чесъна. Премахнете тигана от котлона. (Освен ако през това време не сте сварили и прецедили спагетите).
  •  Напълнете голяма тенджера с вода. След като заври водата добавете солта и сварете спагетите за толкова минути, колкото е указано на пакета (в зависимост от номерата се варят по- малко или повече). Прецедете ги през гевгир. Запазете поне 1/2 ч.ч. от водата.
  •  Изсипете сварените спагети в тигана при тиквичките и скаридите, разбъркайте за да се смесят добре, ако е необходимо долейте малко от заделената вода (от варенето). Ако имате растителна сметана, може да прибавите 100мл. вместо вода.
  •  Поръсете с пресен магданоз или копър (което предпочитате или имате в наличност) и поднесете спагетите, докато са топли с чаша студено бяло вино или розе.





All photos by  ©100 decors


Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like