DIY: Headphones Holder

  

  Да си собственик на куче е отговорна задача, а когато имаш два броя отговорността и задълженията се умножават по две. Разходките навън са дълги и продължителни, тичането задължително, както и всякакви други действия, които обикновено не извършвате, когато сте сами. Уплътнявам времето навън докато разхождам кучетата със слушане на музика или подкасти, предимно последните. Така и така ги споменах, ще ви споделя, кои са ми любими. 

  1.Подкастите на TED Talks Daily, избирателно разбира се. Не всяка тема ми е интересна.

  2. Наскоро обсъждахме новия сезон на Мари Кондо и нейната философия за подреден дом, веднага се появиха две мнения "за" и "против" предаването й. Тази философия не е само нейна, момчетата от The Minimalist Podcast също дават добри насоки, как да се справим с хаоса у дома.

  3. Следя Christina  от няколко години, тя е психолог, ментор, фотограф, стилист и на скоро пусна подкасти как да изградим успешен собствен  бизнес, дава достъпни съвети за всеки, а английския й с датски акцент е много симпатичен.

  4. Beth Kirby, която стои зад блога Local Milk за кратно време натрупа рекорден брой подкасти, които не успявам да изслушам, но си запазвам за по- късно. 

Това са на кратко подкастите, които запълват времето ми за разходка с кучетата. 

  Проблема идва от това, че минимум два часа съм навън със слушалки в ушите, а зимата, освен с усукан шал и нахлупена шапка, нося торбички, повода на кучето и ръкавици. Със целия този антураж все някоя слушалка се замотава в косата ми или пада от ухото ми. Намерих начин да ги държа на мястото им през цялото време. Този кожен държач е удобен начин да си нося слушалките, а и много лесно изпълним в домашни условия. И ако се чудите защо не ползвам безжични слушалки или  големите с твърди регулируеми държачи, ще ви кажа- ползвала съм, на първите батериите им свършват бързо, а вторите са много тежки за човек с проблеми във врата.



  Направата на този държач за слушалки не изисква никакви специални умения или инструменти, които да притежавате. Аз избрах естествена кожа, тъй като не употребявам вещи, които се допират до тялото ми от неестествен материал. И така, следвайте стъпките и на края на деня ще имате чудесен собственоръчно направен държач за слушалки. 


Необходими материали:
парче кожа
нож
ножица
универсално лепило
маркер
линия
перфоратор
диадема с твърда основа
няколко щипки





  •  Парчето кожа трябва да е по- дълго от диадемата, така че да се получат "уши". 
  •  С помощта на маркера се очертава формата на "ушите" (аз избрах овал), а с помощта на линията се свърват двата овала. 
  • Кожата се изрязва по формата. 
  •  Залепва се по цялата дължина и ширина на диадемата с универсално лепило.
  •  Със щипки се пристяга на няколко места и се оставя няколко часа, докато изсъхне лепилото. 
  •  С макетен нож се прави разрез върху орала, там където ще влезе слушалката.
  •  В края на разреза се пробива дупка с най- големия размер на перфоратора. 
  •  С ножичка се оформя по- голям отвор, съобразен с размера на слушалката. 
  •  За по- голяма здравина по краищата на диадемата се изрязват тънки лентички, колкото да обвият края на диадемата, залепват се с лепило, пристягат се с щипки. 
  •  Оставят се да изсъхнат. 
Готово! 


Приятно забавление!



Styling & Photos by Tina Marina

Коментари

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like