Weekends In The Kitchen: Slow Cooker Pulled Pork & Homemade Burger Buns ❤ Свинско Бавно Готвено & Домашно Приготвени Бургер Питки

  

Не знам за вас, но аз мисля да сложа край на зимата. Започвам от храната. Мисля да започна с пролетните продукти и всякакви зелени и сочни храни. Като за край на зимата ми се струва най- подходящо да приготвя за последно пулд порк, на български звучи малко грозновато "дърпано свинско", за това оставям оригиналното име. Предлагам ви цели две рецепти, освен за свинското приготвено бавно на слоу кукър, бонус рецепта за любими питки, които стават за хамбургери и всякакви други сандвичи. 


Pulled Pork
необходими продукти:

~1,2 кг. свински бут (без кост)
2 с.л. пушен червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. кимион на прах
1 ч.л. сол
2 с.л. доматена паста
2 с.л. барбекю сос
2 глави лук
3-4 скилидки чесън или 1 с.л. на прах
2 с.л. свинска мас или Crisco растителна мазнина
вода или пилешки бульон


Метод:
Измийте месото и изрежете мазните части (ако има такива).Обелете и нарежете лука на тънки филийки. Почистете чесъна и нарежете на половина. В купа смесете подправките и сосовете. В тенджерата на слоу кукъра сложете месото и залейте с получената смес. Добавете водата или пилешкия бульон. Включете уреда на бавно готвене (при мен беше 5 часа). След като уредът приключи работа извадете месото в дълбока тава. С помощта на две вилици започнете да разкъсвате месото, така че да се получат ивички. Добавете свинската мас и разбъркайте добре. Аз не разполагах с мас и използвах растителна мазнина. Добавяйте от соса, който е в тенджерата и разбърквайте от време на време, така че месото да попие.

Аз правя често pulled pork, но цялото количество е трудно да се изяде от трима човека на веднъж, за това затварям в буркан. Тогава употребявам всичкия сос, който се е получил при варенето на месото. След затопляне, то пак остава сочно. 



Бургер питки
необходими продукти:

300 мл. топло мляко
500 г. брашно
7 г. суха мая
1 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
1 яйце
сусам за поръсване

Метод:
Затоплете млякото. В голяма купа смесете малко брашно, захарта, маята и млякото. Разбъркайте, покрийте с чиста кърпа и оставете сметта да шупне. Добавете зехтина, солта и останалото брашно. Замесете меко тесто, ако е нужно добавете още малко брашно. Покрийте отново с кърпа и оставете да втаса за около час. Разделете тестото на 8 равни части. Оформете тестото на топка. Пригответе тава застлана с хартия за печене. Използвайте метални рингове в които да поставите топките за питките. Ако не разполагате с такива, направете си от алуминиево фолио. Размерите приблизително са: височина 4-5см. с диаметър около 8см.

Подредете ринговете в тавата на разстояние един от друг, като предварително намажете вътрешната им страна с олио или зехтин. Във всеки един сложете по една топка, покрийте с кърпа и оставете питките да втасат около 20-30 минути. Намажете ги с предварително разбито яйце и поръсете със сусам (или маково семе, ако предпочитате). Загрейте фурната на 180 градуса и печете о порозовяване (около 35-40 минути). Извадете готовите питки от фурната и ги оставете да си "починат" за около 10 минути. След това отстранете ринговете. 

Преди сервиране на бургерите срежете питките на две. С помощта на вилица сложете от накъсаното месо. Може да гарнирате с кисела краставички, резен домат или каквото предпочитате. Да ви е сладко. 


~All photos by Tina Marina~

Коментари

Публикуване на коментар

Търсене в блога

You Might Also Like