Green Spot: My Garden





Първоначално ми се искаше да озаглавя тази публикация "Живот на Село", но това нямаше да е самата истина. А тя е съвсем различна, не живея на село. Всъщност живея в едно холандско село, а когато се прибера в България се опитвам да живея в българско село. Не ми се получава много добре това живеене, като се има предвид, че все има майстори около мен, нямам прилична баня и нито една оборудвана спалня, за кухня да не говорим... Та, поради тази причина, ще запазя заглавието за един по- късен етап от живота.






Не ме бива много в градинарстването, но това се подразбира, предполагам. Не съм живяла на село, дори детството си не съм прекарала там (за което много съжалявам). Та аз дори цветята в саксия ще докарам да стенат и да се молят за вода и грижа. Обаче се амбицирах и реших зимата да натрупам теоретични знания, а лятото да ги приложа на практика. Никак не е лесно, да знаете! Започнах да изучавам ландшафтен дизайн, после латински названия на растенията, семействата и произхода им....трудоемка задача. Купих семена и грудки, разсади всякакви, правих повдигнати лехи и доколкото ми стигаха познанията и силите, извадих малко реколта. Може би щях да имам по- голям успех, ако не бях зарязала българското село и не бях се прибрала в холандското, а после дори опознавах чужди села из Азорските острови.

Скромния ми опит се сведе до няколко кошници с краставици, пресен червен лук, малко босилек и магданоз, шепа ягоди, прилично количество жълт и зелен боб, три-четири домата. Но пък се радвах на розите, които "избухнаха" в цвят едновременно, събрах известно количество билки и косих и плевих почти непрекъснато трева.

Приключих със зарзавата за тази година, останаха няколко корена бели патладжани и оранжеви чушки (които не се знае дали ще дочакам). Нямам търпение отново да дойда пролетта и отново да преживея всеки един етап от градинарстването.








~All photos by Tina Marina~

Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like