WEEKENDS IN THE KITCHEN: Colorful Endive Salad ❤ Цветна салата с цикория

По това време на годината вече трябваше да съм в градината на село. Трябваше да си бера пресен лук и чесън. Руколата и спанака трябваше вече да са готови за ядене. Трябваше да засадя тиквички, краставици и моркови. Трябваше да кося тревата. Трябваше да съм напръскала овошките, трябваше да пресея мулча и да го разхвърля из лехите, трябваше да изплевя ягодите...трябваше. За съжаление, единственото, което трябва сега е да остана здрава, за да мога да свърша всичко, което трябва по- късно.

Учените твърдят, че имунната система трябва сама да се пребори с вируса и сама да си изгради антитела. За целта, ние сме длъжни да ѝ помогнем в тази така не равна борба с проклетия Covid-19. 

Зеленчуците идват на помощ, особено тези, за които се знае, че са антиоксиданти, имуностимулатори и богати на витамини. Цикорията е точно такъв зеленчук. Леко горчивия ѝ вкус идеално си пасва с киселия вкус на ябълката. Може да се комбинира с портокал, грейпфрут, авокадо, избора оставям на вас.  

Лесна салата с червена цикория
необходими продукти за 2 порции:

4 глави цикория
1 кисела ябълка
1/2 ч.ч. майонеза
1/3 ч.ч. кисело мляко
сок от лайм
сол на вкус
семена от черен кимион (нигела)




Измийте цикорията и изрежете внимателно сърцевината. Тук е момента да кажа, че ако харесвате леко горчивия вкус на цикорията, може да използвате сърцевината ѝ. Накъсайте листата от цикория или ги нарежете на едро. Напръскайте листата със сок от лайм. Измийте и почистете ябълката от семките, нарежете я на тънки ивици. Ако разполагате с мандолина, ползвайте я. В купа смесете майонезата и киселото мляко, разбъркайте сместа добре. Смесете всичко с голяма купа и посолете салатата. Преди сервиране поръсете със семена от черен кимион.



Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like