WEEKENDS IN THE KITCHEN: Сладкиш с поширани круши


 
Обещах да публикувам рецептата на сладкиша с поширани круши, но искам да направя уточнение. Крушите са поширани в червено вино и сладкиша не е много подходящ за малки деца. Макар, че при варенето на крушите алкохола във червеното вино изветрява, вие сами преценете дали ще го предложите на децата си, но ви уверявам възрастните около вас, ще останат много доволни. Рецептата за поширани круши ще намерите в линка: Поширани круши в червено вино Добре е да ги приготвите ден или два по- рано, за да са добре изстинали и напоени с аромати. 


Сладкиш с поширани круши

необходими продукти за форма с диаметър 22см. 

1 1/2   ч.ч брашно

1 ч.ч захар

80г. меко краве масло

1/2 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. меласа

3 яйца

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

6 половинки поширани круши


За гарниране:

филирани бадеми


Метод:

Извадете предварително всички продукти и ги оставете за 30 минути на стайна температура.

Намажете дъното и страните на тава с диаметър 22см. 

В малка купа, смесете брашното, солта и бакпулвера, разбъркайте и оставете на страна. 

В чаша смесете хладко прясно мляко и меласата, разбъркайте, докато се разтопи. 

В голяма купа разбийте маслото със захарта до пухкав крем. Прибавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане. Добавете ванилията и прясното мляко с меласата. Продължете разбиването на сместа. Започнете постепенно да добавяте пресятото брашно. Бъркайте със силиконова шпатула, докато се получи гладка, еднородна смес.

Изсипете тестото в намаслената тава. 

Всяка половина от пошираните круши нарежете по ширината, като избягвате да стигате до края. Притиснете всяко парче с плоската страна на ножа, така че да се образува нещо като ветрило. Внимателно преместете крушите върху тестото. 

Поръсете със филирани бадеми. 

Печете сладкиша в предварително загрята на 185 °C фурна за 45-50 минути, или до суха клечка. Извадете сладкиша от фурната и оставете да се охлади в тавата за около 10 минути, след това освободете ринга на тавата и извадете сладкиша. 

По желание може да сервирате с топка ванилов сладолед.






Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like