The End of the Garden Season & DIY Project ☀ Краят на сезона + бонус идея


 

Селският сезон приключи за тази година. Имам тонове снимки за обработване, но времето ме притиска. Иска ми се да споделя с вас опитите ми с билките, да благодаря на всички, които ми изпратиха ценни книги свързани с билкарството, но това в друг пост.
Имам още много работа в градината, трябва да подготвя къщата за презимуване; да засадя още няколко дръвчета, семена, луковици; да обера ябълките, крушите; да събера лешниците и орехите и разни други селски работи. 

Винаги съм твърдяла, че каквото и да прави човек, независимо резултатите организацията е на първо място. Поне за мен това работи безотказно, каквото и да става има план А, В или С, в противен случай изпадам в паника и правя глупави неща. Обичам да съм подготвена, организирана и подредена, във мислите си, във вещите си, изобщо не обичам изненадите. Скука, нали :)

Както държа на реда в кухнята и в гардероба, също така ми се искаше да си подредя градинското оборудване и инструменти. Намерих градинска маса, която ми се стори на изгодна цена и отделих малко време да я подредя, до скоро всичко беше в кошници, панери, щайги, но най-много ме дразнеха кълбетата с канап, шнуровете и въжетата. Все разпилени и усукани едно в друго. Хрумна ми, че има начин да ги провеся, така че да ми е удобно за употреба. Освен това, за държачите използвах изцяло материали, които се рециклират. Споделям с вас тази гениална идея, която не е моя, разбира се. Намерих изображения на винтич държачи в Pinterest и реших, че си направя и ще споделя с вас. 





Държачи за канап, шнур или тел

Нужни са ви:

Тел: медна или поцинкована

Келещи

Сухи клони

Макетен нож

Трион










С помощта на триона срежете сухия клон с дължина, която е с около 2см. по- дълга от ролката с канап (или две ролки канап). На около 1см. от краищата на клона с макетния нож издълбайте плитък улей, колкото да отстраните кората. Изрежете парче тел с дължина, която да е два пъти и половина дължината на клона, прегънете я на две. С помощта на парче клон усучете в средата телта. Двата края разпределете равномерно и усучете около клона в улея, който се получи. Нанижете ролките с канап и стиснете с клещите, за да не излизат лесно, но да могат да се сменят при нужда. 

Толкова лесно, а полезно, нали!?  

Вие имате ли такива навици, които понякога ви карат да се чувствате виновни, че сте подредени ;)













Коментари

Търсене в блога

You Might Also Like